Wintersport Graubunden – Groepsreis

Graubunden is een van de populairste skigebieden van Zwitserland. Zwitserland is sowieso erg sterk in wintersport. Niet voor niets trekken jaarlijks vele Zwitserse en buitenlandse liefhebbers de bergen in om te genieten van al dat moois. De Zwitsers zijn echte buitenmensen en dat is te merken aan de uitstekend onderhouden skigebieden. Het land is een stuk prijziger dan omringende skilanden, maar wilt u in Zwitserland skiën, dan weet u wel zeker dat alles perfect geregeld is. Niet voor niets zijn wintersport groepsreizen naar Zwitserland onze favoriet.

Info & mogelijkheden

Skiën in Graubunden

In Zwitserland skiën betekent gegarandeerd goede pistes. Graubunden is een van de bekendste skigebieden met bekende skisteden als Laax, Davos en Lenzerheide. De bekendste wintersportsteden zijn waarschijnlijk wel Arosa en Samnaun. In totaal zijn er wel 46 skigebieden die samen het skigebied Graubunden vormen. (Graubunden is ook een Zwitser kanton, een soort provincie). Het voordeel van dit gebied is dat er pistes en loipes zijn voor alle niveaus. Bij een wintersport groepsreis heeft iedereen gegarandeerd een ander niveau. Er kunnen gezamenlijke activiteiten ondernomen worden, zoals skilessen of afdalingen. Maar door de verschillende pistes kan iedereen ook op zijn of haar eigen niveau afdalen.

De hoogte van de pistes varieert van 1800 meter (Flims) tot 2800 à 3000 meter (Laax). Er zijn ook pistes in alle kleuren en dus voor alle niveaus.

U kunt in Zwitserland skiën, snowboarden, langlaufen en sneeuwschoenlopen. Een veelzijdige wintersportcultuur waar uw groep zich zeker of het gemak zal voelen!

Groepsaccommodaties Zwitserland

Afhankelijk van de groep waar u mee op reis gaat, kunnen wij bijvoorbeeld een chalet huren voor u. Een super gezellige groepsaccommodatie waar u met meerdere mensen tegelijk kunt verblijven. Sfeervol en gezellig! Gaat u bijvoorbeeld met collega’s op reis en verblijft u liever in een hotel? Dan kan dat natuurlijk ook. Er is ruime keuze uit pittoreske wintersport hotels in Zwitserland en Graubunden. Of u nu een chalet wilt huren, een leuk huisje wilt reserveren of in een comfortabel hotel wilt verblijven tijdens uw wintersport groepsreis; samen met u kiezen we de beste groepsaccommodatie.

Wintersport inclusief skipas, materiaal en lessen

Wintersporten betekent veel regelen, zeker als u met meer mensen reist. Wij nemen u dat graag uit handen. Om goed voorbereid te zijn en om de kosten niet onnodig op te laten lopen, raden we u aan een wintersport inclusief skipas te boeken. Zeker op het groepstotaal kan het van tevoren reserveren van uw skipassen veel voordeel opleveren. Bovendien heeft u de skipas sowieso nodig om gebruik te kunnen maken van de pistes, loipes en skiliften.

Ook het skimateriaal kan desgewenst alvast voor u gereserveerd worden. Sommige mensen vinden het prettig hun eigen spullen mee te nemen. Dat kan natuurlijk ook. Als u een wintersport groepsreis met de bus maakt, dan kunnen we zelfs een aanhanger voor de bus regelen. Iedereen kan dan zijn of haar eigen skispullen meenemen naar Zwitserland. Heeft niet iedereen skipullen of vindt u het gewoon handiger om te huren? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

Ook een aanrader: skilessen of snowboardlessen. Gevorderde skiërs hebben dit wellicht niet nodig, maar mensen met minder ervaring vinden dit vaak heel prettig. Ook in de skilessen zijn er klassen voor verschillende niveaus. Ook kunt u een (halve) dag les nemen of bijvoorbeeld alle dagen. De keuze is flexibel en helemaal afhankelijk van uw groep.


Op wintersport met uw groep naar Zwitserland? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een wintersport vakantie met uw groep naar Zwitserland. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld. Voor speciale wensen kunt u altijd terecht bij ons team.

Après-skiën Zwitserland

Zwitserland is niet de koning in après-skiën, maar er is natuurlijk geen skigebied waarbij u niet lekker na kunt genieten van een lekkere dag sneeuwpret. In de dorpen in Graubunden (Arosa, Samnaun, Laax, Davos, Lenzerheide en nog veel meer gezellige dorpen) zijn tal van gezellige restaurantjes met muziek (vaak ook live muziek) waar u na kunt genieten. Ook aan de pistes zitten vaak gezellige plekken om overdag, tijdens het skiën, even uit te rusten en wat te drinken. In de meeste dorpen zijn ook barretjes en soms discotheken om te après-skiën. Arosa en Samnaun zijn wat grotere steden in Graubunden en daarom zult u daar ook meer mogelijkheden vinden.

Het is dus niet grootschalig, maar u kunt zeker gezellig après-skiën in Graubunden.

Wintersport vervoer

De meeste praktische manier om op wintersport in Zwitserland te gaan, is met de bus of met het vliegtuig. Als u met de bus op vakantie wilt, regelen wij een luxe en comfortabele bus voor uw groep. Indien gewenst kunnen we een aanhanger voor eigen skispullen regelen. (de spullen kunnen ook gehuurd worden zodat u ze niet zelf mee hoeft te nemen). Als u met het vliegtuig op vakantie gaat, boeken we een comfortabele vlucht voor u vanaf een luchthaven bij u in de buurt. We kunnen eventueel ook een transfer van een opstapplaats bij u in de buurt naar het vliegveld regelen. De transfer in Zwitserland naar uw groepsaccommodatie is natuurlijk inbegrepen.

En nu?

U ziet, groepsreizen wintersport zijn ontzettend gezellig en vooral wintersport in Zwitserland is een echte aanrader. Wij denken graag samen met u mee over een wintersportvakantie die bij uw groep past. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om te brainstormen. We zetten uw wensen op een rijtje, leren van u met wat voor groep u op reis gaat en gaan dan nadenken over een passende reis. Heeft u specifieke wensen? Aarzel vooral niet die aan ons door te geven! Uw Graubunden wintersport groepsreis is flexibel en geheel naar eigen wens in te delen.