Werkweek Berlijn

Berlijn is bij uitstek geschikt voor een leerzame, maar ook leuke week weg met school. Educatief zeer verantwoord en tegelijkertijd goed voor de onderlinge band tussen de leerlingen. Berlijn heeft een enorm lange en rijke (oorlogs)historie die in veel opzichten interessant is. Maar tegenwoordig is Berlijn ook een hele hippe stad! Het verschil tussen historisch en modern is goed te zien. Neem hen mee naar de restanten van de Berlijnse muur of de hypermoderne en kolossale warenhuis KaDeWe. Voor het bewustzijn van de leerlingen is een bezoek aan een concentratiekamp Berlijn erg interessant. Natuurlijk zijn er ook vele musea in Berlijn: maak een keuze die bij uw klas past en maak deze werkweek Berlijn een succes op alle vlakken.

Activiteiten & Excursies in Berlijn

De Berlijnse muur

De Berlijnse muur is een historische bezienswaardigheid die u niet mag missen tijdens de werkweek. De scheidingslijn tussen Berlijn-Oost en West was maar liefst 45 kilometer lang en 3,5 meter hoog. Na de val van de muur in 1989 is de muur vrijwel helemaal gesloopt, maar er staan nog wel restanten die een goed beeld geven van toen. Tip: bekijk de muur vanaf de East Side Gallery, daar kunt u het beste stuk van de muur zien (dat overigens in 1990 versierd werd door 118 kunstenaars).

Brandenburger Tor & Unter den Linden

De Brandenburger Tor is hét kenmerk van Berlijn, de imposante toegangspoort tot de stad. Eigenlijk is dit deel van Berlijn enigszins vergelijkbaar met Parijs, want de Brandenburger Tor staat, net als de Arc de Triomphe, aan het eind van een lange weg vol imposante gebouwen. In Berlijn is dat onder andere de Staatsopera, een historische bibliotheek en luxe hotels. De wandeling er naartoe is al een belevenis op zich.

Rondleiding Berlijn

Travel Together Groepsreizen kan ook een leuke rondleiding of speurtocht voor uw schoolreis organiseren. Op die manier ziet de groep in korte tijd veel bezienswaardigheden in Berlijn, en leren ze van een deskundige gids ook nog het een en ander. Een efficiënte manier van een stedentrip Berlijn, want zo blijft er meer tijd over voor andere excursies.


Een werkweek naar Berlijn organiseren? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een werkweek naar Berlijn. Het complete programma, de accommodaties en het vervoer worden samengesteld op basis van uw wensen.

Concentratiekamp Berlijn

De oorlogshistorie omzet helaas een groot deel van de Berlijnse historie. Geen vrolijke geschiedenis, maar ook één die niet vergeten mag worden. Een bezoek aan een van de concentratiekampen nabij Berlijn is daarom erg interessant. Het bevordert het bewustzijn van uw leerlingen, ze staan even stil bij het feit dat vrijheid geen vast gegeven is. Nabij Berlijn zijn de voormalige kampen Sachenhausen en Dachau te bezichtigen. Hier is een rondleiding sterk aan te raden. Wij kunnen dit van tevoren voor u organiseren.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was na de Tweede Wereldoorlog een van de weinige (zwaar bewaakte) doorgang van Oost naar West Berlijn. Enerzijds was de Russische kant, anderzijds de Amerikaanse kant. Vandaag de dag is er nog (de replica van) het Amerikaanse wachtershuisje. Geen grote bezienswaardigheid in omvang, wel in betekenis. U kunt ook het nabijgelegen Mauermuseum bezoeken, geïnspireerd op de Berlijnse muur en zijn historie.

Pleinen & Shoppen in Berlijn

Zoals elke stad heeft ook Berlijn een paar plaatsen waar alles zich afspeelt en die het hart van de stad tekenen. Naast de leerzame momenten tijdens werkweken, is het ook lekker om even te ontspannen.

Het Potsdammer Platz is één van de pleinen in Berlijn met een lange geschiedenis. In WOII is het bijna geheel verwoest, daarna werd de Berlijnse muur er pal overheen gebouwd. Na de val van de muur werd het plein geheel opnieuw opgebouwd tot het moderne plein wat het nu is. Hier is volop gezelligheid te vinden! Er zijn nog wel enkele restanten van de muur, zoals een wachttoren, te vinden.

Het Alexanderplatz is het plein voor de grote warenhuizen en electronicawinkels. Hier vindt u ook een Duitse versie van de Galeries Lafayettes, het immense warenhuis waarvan het origineel in Parijs staat.

Neem ook eens kijkje op de Kurfürstendam, de grootste winkelboulevard in Berlijn. Hier vlakbij vindt u ook het een na grootste warenhuis van Europa (na Harrods in Londen): KaDeWe.