Werkweek Ardennen

Wilt u uw leerlingen lekker actief bezig houden? Boek dan een Ardennen werkweek! De voordelen: het is actief, het is sportief, de samenwerkingsskills worden uitgedaagd en het is perfect voor teambuilding. Iedereen leert elkaar kennen tijdens de Ardennen activiteiten, terwijl ze genieten van de schitterende natuur en het gezellige samenzijn. Want een werkweek is een combinatie van nut en gezelligheid.

Activiteiten & Excursies in de Ardennen

Survival Ardennen

De Ardennen staan bol van de mogelijkheden om actieve sporten te beoefenen: raften, kanoën, wandelen, berg beklimmen, mountain biken, paardrijden, survivalparcours, tokkelen…. Vervelen is er niet bij! Houdt er rekening mee dat sommige sporten niet door iedereen beoefend kunnen worden vanwege blessures, hoogtevrees, o.i.d. Ideaal is daarom om een combinatie van activiteiten te maken! Een soort parcours of estafette van verschillende activiteiten is leuk voor iedereen. U hoeft alleen nog maar de leukste sporten voor uw groep te kiezen. Travel Together Groepsreizen organiseert de sporten die u kiest en kan er desgewenst begeleiding bij regelen, zodat alles veilig verloopt.

Grotten bezoeken

De bekendste Belgische grotten zijn waarschijnlijk wel de grotten van Han, maar ook de grotten van Hotton en de Remourchamps grotten zijn de moeite waard. Eeuwenlang hebben rivieren deze grotten (en soms zelfs hele grottenstelsels) uitgesleten, tot de bijzondere natuurverschijnselen die ze nu zijn. Gidsen nemen uw groep graag mee op avontuur in één van de grotten, waar u vele stalagmieten en stalactieten kunt bewonderen.

Spa België

Spa… is dat niet dat water? Inderdaad! Maar het is niet zomaar water: het water vindt zijn oorsprong in het kuuroord Spa in de Belgische Ardennen. Het natuurlijke bronwater zou een helende werking hebben, waardoor Spa een kuuroord is geworden dat door velen bezocht werd in de loop der eeuwen. Van koningen tot componisten, ook beroemde mensen kwamen graag in Spa. Ooit werd hier bovendien het eerste casino van Europa gebouwd. Tegenwoordig kunt u nog veel terug vinden van het kuuroord dat Spa ooit was en is er ook een interessant museum over te bezoeken.


Een werkweek naar de Ardennen organiseren? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een werkweek naar de Belgische Ardennen. Het complete programma, het verblijf en het vervoer worden samengesteld op basis van uw wensen.

De watervallen van Coo

Een prachtig natuurverschijnsel en een lekkere verkoeling op warme dagen. De watervallen zijn zeer indrukwekkend. Er is hier bovendien een rodelbaan, ook heel leuk om met de klas te doen als u op Ardennen werkweek bent!

Brouwerijen

Is uw groep oud genoeg om alcohol te mogen nuttigen? Dan is een bezoek aan één van de vele brouwerijen die België rijk is, een must. Bier is cultureel erfgoed in België. Er zijn dan ook talloze brouwerijen en abdijen waar bier gebrouwen wordt en waar u een rondleiding kunt krijgen. U leert over het brouwproces (dat per brouwerij vaak uniek is) en kunt (met mate) uiteraard proeven van het resultaat. Één van de bekendere brouwerijen is die van La Chouffe in Achouffe en de Abdij van Orval, waar men Orval bier brouwt.

GPS Speurtocht Ardennen (Geocachen GPS)

Een speurtocht anno 2015: GPS Geocaching Ardennen. Eigenlijk is dit gewoon een speurtocht, maar dan met GPS-coördinaten. Met die coördinaten en enkele foto’s van plekken rondom de vindplaats, gaat de groep op zoek naar een geocache. Een geocache is een soort waterdichte koker of bakje, waarin een logboek zit of andere spulletjes die andere speurders hebben achtergelaten. Het is eigenlijk een soort schatzoeken (geocachen) voor grote mensen. In de Ardennen zijn wel honderden plekken waar zo’n koker verstopt ligt, dus er is keuze genoeg voor een super leuke speurtocht. Uitstekend voor de samenwerkingsskills!