Verre Reizen – Rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika behoort tot de meest toeristische landen van Afrika en dat is niet zomaar! De natuur wordt goed behouden door de oprichting en actieve bescherming van de vele nationale natuurparken. De afwisseling in landschap is enorm! Ook op cultureel gebied heeft Zuid-Afrika haar gasten een hoop te bieden. De infrastructuur is bovendien goed, zodat u ook lekker zelf rond kunt reizen met een huurauto. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een volledig verzorgde reis ter plaatse.

Dit is een voorbeeldreis. De luchthavens, het programma en alle accommodaties kunnen aangepast worden naar uw wensen.

Tijdens deze 20-daagse Zuid-Afrika rondreis laten we u en uw groep het mooiste van dit schitterende land zien. Dit programma is inclusief ontbijt. De lunches en diners worden op eigen gelegenheid gebruikt.

Reisprogramma van een groepsreis naar Zuid-Afrika

Dag 1: Aankomst

Met een comfortabele vlucht met KLM vliegt u van een Nederlandse luchthaven bij u in de buurt, naar in dit geval Johannesburg. Omdat u een rondreis maakt, is in dit voorbeeld de terugreis vanuit Kaapstad opgenomen.

Een transfer brengt u van het vliegveld naar uw eerste accommodatie, de Fly-Inn Lodge op een half uurtje van het vliegveld.

Dag 2: Johannesburg en Pretoria

Na een lekker ontbijt in uw lodge is het tijd om op pad te gaan. De dag is naar eigen invulling. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoekje aan Pretoria brengen, dat een groot aandeel heeft in de Afrikaanse Apartheid historie. Het is de moeite waard. U kunt hier ook leuk lunchen en of dineren. U kunt natuurlijk ook Johannesburg in gaan. Deze beroemde Afrikaanse stad mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika.

Dag 3: Johannesburg – Hazyview

Na het ontbijt halen we u op en brengen we u naar het vliegveld. Daar staan een comfortabele (mini)busjes klaar, die u al dan niet zelf kunt besturen. We kunnen ook regelen dat er chauffeurs ter plaatse zijn die u veilig van A naar B brengen. Als u zelf rijdt, krijgt u een uitgebreide routebeschrijving in het Nederlands mee. Bent u al klaar voor het avontuur?

U rijdt een prachtige route, via Nelspruit, naar Hazyview, waar u in de Gecko Lodge verblijft (inclusief ontbijt en zwembad). De lodge ligt in de Sabie River vallei en ligt perfect om o.a. het Kruger Park te bezoeken, het bekendste National Park in Zuid-Afrika. Het is ook een goede uitvalsbasis om de Lowveld Panorama Route te doen. De naam zegt het al, de route bevat schitterende uitkijkpunten.

Er is in deze omgeving enorm veel te doen: uiteraard de beroemde nationale parken waar u uitstekend op safari kunt, maar ook nachtsafari’s, boswandelingen, vogels spotten, een luchtballonvaart, paardrijden, quad rijden of raften op de rivier bijvoorbeeld.


Dag 4: Krugerpark

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar het Krugerpark, waar jullie in de ochtend een game drive maken. In een 4WD (four wheel drive) jeep gaat u op zoek naar wild! Het Kruger Park is een van de beroemdste wildparken ter wereld en dat is niet voor niets. U kunt er prachtig wild bewonderen, dat zo goed mogelijk beschermd wordt en in ere gehouden wordt. Het Kruger reservaat, dat vernoemd is naar oud-president Kruger, is zo’n 20.000 m2 groot. Dat is ongeveer de helft van Nederland!

Genoeg plaats dus om wild te spotten, wie weet spot u de Big Five wel! (leeuw, buffel, olifant, luipaard en neushoorn). Maar er is nog veel meer te zien; giraffen, zebra’s, cheeta’s, impala’s en andere hertsoorten, nijlpaarden, bavianen, hyena’s en vele bijzondere en kleurrijke vogelsoorten. De chauffeur is een ervaring safarigids en kan u alles over de flora en fauna in het Kruger park vertellen.

Na de Kruger Park Gamedrive gaat u op eigen gelegenheid met de groep lunchen.

‘s Middag is de Skywalk Trail voor u gereserveerd; een unieke kabelbaan die u over de valleien grenzend aan het Kruger park laat zweven. Onderweg wordt er uiteraard gestopt om van de schitterende uitzichten te genieten en foto’s te maken. De excursie duurt ongeveer drie uur.

Dag 5: Swaziland

Na het ontbijt vertrekt u vandaag richting Swaziland, een klein Koninklijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique. De hoofdstad Mbabane ligt in een prachtig groene vallei. In Swaziland vindt u ook het Mlilwane Wildlife Park, waar al evenveel te doen is. Het is schitterend en absoluut het bezoeken waard.

U verblijft hier in Beheeve Village in traditionele, eenvoudige Swazi hutten. Iedere hut heeft zijn eigen bedden, tafeltje, lamp en ventilator. Sommige hutten zijn wat luxer (suites) en hebben ook een eigen badkamer. Het ontbijt is inbegrepen bij Beheeve Village.

‘s Middags maakt u met de groep een leuke fietstocht van een uur door de omgeving.

Dag 6: Hluhluwe

Vandaag vertrekt u naar het Hluhluwe-Imfolozi National Park is, dat na het Kruger Park, het oudste Nationaal Park in Zuid-Afrika is. Er komen leeuwen, olifanten, giraffen en zowel zwarte als witte neushoorns voor. U verblijft in de Ezulwini Game Lodge, een kleine en sfeervolle lodge van waaruit veel wild te zien is. De lodge staat bekend om de goede keuken!


Met uw groep naar Zuid-Afrika? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een Groepsreis naar Zuid-Afrika. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Dag 7: Game Drive in Hluhluwe

Vandaag kunt u er optioneel voor kiezen om een 3 uur durende Game Drive in Hluhluwe-Imfolozi National Park  te maken. Een echte aanrader!

 

Dag 9: Ontdekken of uitrusten in Winterton

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Ontdek de prachtige omgeving of rust uit van alle indrukken bij het zwembad.

 


Dag 10 & 11: Lesotho

Lesotho is een mini landje dat volledig omringd wordt door Zuid-Afrika. Het is dan ook heel anders dan Zuid-Afrika, maar u zult hier ook heel hartelijk worden ontvangen! Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht op de hooglanden, valleien en afgelegen dorpjes. De omgeving is bij uitstek geschikt om mooie wandelingen te maken.

U verblijft in de Malealea Lodge, in gerenoveerde boerderijhuizen waar u van alles kunt doen: paardrijden, game drives, hiken, de lokale markt bezoeken, etc.
Tip: vraag een traditionele sangoma aan. Een lokale band met koor entertaint u de hele avond met muziek op zelfgemaakte instrumenten!

Dag 12: Aliwal North

Aliwal North ligt aan de oevers van de Gariep River (de Oranje Rivier). U vindt hier onder andere twee thermale bronnen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Volgens verhalen zouden deze bronnen genezend werken. Het is sowieso erg lekker, want de gemiddelde watertemperatuur van 34 graden, maakt het ideaal om van de baden te genieten. De rivier is ook heel geschikt om te raften.

Er is ook een museum over de omgeving. In de naaste omgeving ligt ook het Buffelspruit Nature Reserve, met naast buffels ook struisvogels, antiloopsoorten, elanden, zebra’s en meer.

U verblijft in de Riverside Lodge, in een uiterst groene omgeving en met uitzicht op de rivier.

Dag 13: Addo

In de dicht beboste vallei van de Sundays Rivier regio van de Oostelijke Kaap ligt het Addo Elephant National Park (vlakbij Port Elizabeth). Dit bijzondere park biedt plaats aan 350 olifanten, Kaapse buffels, een verscheidenheid van antilopensoorten en ook de unieke vleugelloze mestkever, die bijna uitsluitend in Addo wordt gevonden. Addo is met zijn dichte begroeiing door de spekboom, afgewisseld met de open grasvlaktes en beboste valleien, een uitstekend gebied voor vogelspotters. Zoals de naam al zegt, wil het Addo Elephant National Park ervoor zorgen dat olifanten die bedreigd worden om hun ivoor, hier in veiligheid en vrijheid kunnen leven.

U verblijft hier in het Addo Main Rest Camp, met uitkijk op een drinkplaats voor wild én een ondergrondse ‘verstopplek’ met uitzicht op de drinkplaats!


Dag 14: Knysna

Knysna is door de fraaie ligging een zeer geliefde bestemming in de beroemde Zuid-Afrika Tuinroute. De 17 kilometer lange Knysna lagune ligt beschermd tussen twee zandstenen kliffen, de zogeheten Knysna Heads. Rond Knysna is er een prachtig inheems bos, waar men kan wandelen, fietsen en mooie autoritten kan maken.
U maakt samen met de groep een Lagoon cruise om de omgeving perfect te kunnen zien.

U verblijft in het Lagoona Inn, een luxere lodge met uitzicht op het dorp.

Dag 15: Oudtshoorn

Gelegen tussen de Outeniqua en de Swartberg bergen ligt Oudtshoorn met zijn vele toeristische bezienswaardigheden. Men kent Oudtshoorn Zuid-Afrika vooral vanwege zijn “verenpaleizen”. Deze verenpaleizen zijn er gekomen door de grote vraag naar struisvogelveren tijdens de periode 1875-1910. De veren waren zo populair dat de prijs zelfs hoger ging dan de prijs van goud of diamant. Oudtshoorn staat ook bekend om de vele struisvogelboerderijen en het natuurwonder dat de Cango grotten heet. We kunnen dan ook een tour door de grotten voor u organiseren.

U verblijft in het Oudtshoorn hotel, waar struisvogel een echte specialiteit op het menu is. Er zijn meerdere faciliteiten, zoals een golfbaan, een tennisbaan en een klimwand.

Dag 16, 17 & 18: Kaapstad

Kaapstad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een rondreis Zuid-Afrika. Ook hier kunt u weer genieten van mooie uitzichten, maar ook van een stad waar van alles te zien en te doen is. Er is een grote culturele verscheidenheid, grotendeels veroorzaakt door het importeren van slaven in de VOC-tijd.

U verblijft in het Lady Hamilton hotel in de wijk Gardens in Kaapstad. Via een mooie wandeling door de een groentetuin en langs de Parlementsgebouwen bent u zo in het centrum van Kaapstad.

De overige twee dagen is ter vrije tijdsbesteding. Optioneel kunnen wij een tour naar Stellenbosch voor u organiseren, beroemd om de heerlijke wijnen en de vele wijnboerderijen. Een wijnproeverij mag dan ook niet ontbreken.

 

 


Dag 19: Terugvlucht naar Nederland

Vandaag halen we u op bij het Lady Hamilton hotel om u naar het vliegveld van Kaapstad te brengen. U vliegt veilig en comfortabel terug naar Nederland.