Rondreis Singapore en Kuala Lumpur

Landen die de afgelopen decennia flink aan populariteit hebben gewonnen. Het zijn prachtige landen waar u goed kunt rondreizen. Maleisië heeft onder Britse invloed in de 19e eeuw een flinke ontwikkeling doorgemaakt en is vandaag de dag een prachtige bestemming. De hoofdstad Kuala Lumpur is indrukwekkend en ligt bovendien vlakbij de zee. Singapore bestaat uit 59 kleine eilandjes, waarvan maar de helft bewoond is en waarvan Singapore Island de bekendste is. Het eiland is heel afwisselend: van bebouwing tot bossen en van winkelgebieden tot plantages, rivieren en waterreservoirs. Singapore Island en Maleisië zijn met elkaar verbonden door twee snelwegen die de (schier)eilanden met elkaar verbinden.

Dit is een voorbeeldreis van een groepsreis naar Singapore en Kuala Lumpur. De luchthavens, het programma en alle accommodaties kunnen aangepast worden naar uw wensen.

Reisprogramma van uw groepsreis

Dag 1: Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u opgewacht en per transferbus naar het Cititel Express Hotel gebracht voor de overnachting. Dit hotel ligt in het centrum van Kota Kinabalu op loopafstand naar diverse bezienswaardigheden, restaurants en bars. Bent u al klaar voor uw rondreis Kuala Lumpur?

Dag 2: Thean Hou Temple

Na het ontbijt gaat u op verkenning in het bijzondere Kuala Lumpur. U gaat met de groep naar de Thean Hou Temple, een van de grootste Chinese tempels van Maleisië. Dit is de drie verdiepingen tellende Thean Hou Temple. De traditionele daken zijn versierd met de Chinese draken van goud en veel houtsnijwerk. Tegenwoordig zijn er buiten de gebedshal met altaren ook een souvenirwinkel, waarzeggers en restaurantjes te vinden. Buiten het gebouw staan beelden van de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem.

Dag 3: Batu Caves

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Batu Caves. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Eigenlijk bevinden zich in deze heuvel meerdere grotten, waarvan deze met de lange trap de bekendste is. Onderaan de trap bevinden zich nog enkele grotten, die ook een bezoek waard zijn. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië.

Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen die daar lopen. Ze zijn uit op voedsel en dit kunt u dan ook in de winkeltjes beneden aan de lange trap kopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap beklimmen met maar liefst 272 treden!


Dag 4: China town

Het ontbijt nuttigt u in het hotel. Vandaag heeft u de gehele dag in China Town te besteden. Waarschijnlijk is dit de meest levendige buurt van Kuala Lumpur! Deze Chinese wijk concentreert zich vooral rondom Jalan Petaling (Petaling Street). In deze straat is er een permanente markt die vooral na zonsondergang erg sfeervol is. De kraampjes verkopen souvenirs van Kuala Lumpur, Chinese producten, kleding en heel veel namaakartikelen. Riemen van Hugo Boss, stropdassen van Burberry, tassen van Louis Vuitton, boxers van Calvin Klein.. u vindt het hier allemaal! Let vooral ook op de eetstalletjes waar u nasi met ter plaatse gehakte kip kunt halen of waar u als een soort van buitenbuffet zelf uw bord of meeneembak kunt vullen. Tijdens uw wandeling door Petaling Street proberen de verkopers u naar hun winkel te krijgen in de hoop dat u eenmaal binnen ook iets zult kopen.

Dag 5 & 6: Vrije tijdsbesteding

Het ontbijt nuttigt u in het hotel. Uw groep kan vandaag en morgen zelf aangeven waar zij naar toe willen gaan en is ter vrije besteding.

Dag 7: De wijken in Singapore

Na het ontbijt gaat u per transfer richting Singapore, naar uw tweede overnachtingshotel. Uw verblijft in Hotel Selegie in Singapore. Het Fragrance Hotel-Selegie ligt net buiten het winkelgebied bij Orchard Road en biedt comfortabele accommodatie en zelfs een zwembad op het dak. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de stad verkennen. Nabijgelegen bezienswaardigheden op loopafstand van het Fragrance Hotel – Selegie zijn onder meer de wijk Little India, Orchard Road en Bugis Village. Het station ligt op maar 5 minuten lopen van het hotel.


Een groepsreis Singapore en Kuala Lumpur? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een Groepsreis Singapore en Kuala Lumpur. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Dag 8: Sentosa Island

Na het eerste ontbijt in Singapore. Er staat vandaag een bezoek aan het eiland van vermaak op het programma. Met een kabelbaan of per monorail kunt u vanuit het Harbour Front Centre naar Sentosa Island reizen. Dit eiland heeft een puur recreatief doel. Hier vindt u de mooiste stranden van Singapore, prachtige ressorts, pretparken en attracties! U vind hier ook themapark Universal Studios Singapore.

De Merlion (bestaande uit het lichaam van een vis en de kop van een leeuw) is het symbool van Singapore en is op grootse wijze op twee plekken in de stad terug te vinden. Het grootste exemplaar staat ook op dit Sentosa Island en is meteen een uitkijktoren met prachtig uitzicht over de stad.

Dag 9: Singapore River rondvaart

Na het ontbijt doen we iets wat u niet mag missen. Een echte must-do in Singapore is een rondvaart op de Singapore River. De Singapore River Cruise duurt 30 tot 45 minuten en brengt u langs Boat Quay, Clarke Quay en de Merlion. De cruise biedt bovendien een prachtig uitzicht op het Business District. Het allermooiste moment om de rondvaart te doen is rond de officiële zonsondergang. Tijdens dit voor fotografen zo belangrijke blauwe uurtje (dateigenlijk 20-25 minuten duurt) bieden de verlichte gebouwen en elementen, en de nog niet geheel donkere hemel, een prachtige compositie voor zeer geslaagde Singapore foto’s!

Dag 10: Genieten van het strand

Vandaag kunt u lekker relaxen op het strand. Hoewel Singapore niet bekend staat als een echte strandbestemming kunt u hier uitstekend naar het strand gaan. De meeste stranden die u heden te dagen in Singapore aantreft zijn kunstmatig aangelegde stranden. Ze zijn er echter niet minder mooi door. Bijna iedereen die een rondreis Singapore maakt bezoekt dan ook deze stranden. De populairste stranden van Singapore vindt u aan de zuidkust van Sentosa Island. De stranden Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach hebben ieder hun eigen publiek en zijn goed bereikbaar.


Dag 11: Vivo City

Na het ontbijt is het tijd om lekker te gaan winkelen in VivoCity. Dit is een leuk en vooral zeer groot shoppingcentrum met voor elk wat wils. In het shoppingcentrum kunt u ook op veel plaatsen iets eten. Het winkelcentrum ligt vlak bij Sentosa, dus mocht u het shoppen zat zijn dan kunt u zich altijd nog vermaken in Sentosa.

Dag 12: Ontdek Singapore!

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding.

Dag 13: Vertrek

Vandaag checkt u uit en bent u alweer bijna aan het einde van uw rondreis Maleisië en Singapore. Na de check-out vertrekt u per transferbus naar de luchthaven van Singapore voor uw terugvlucht.