Paardrijvakantie

Wist u dat er heel veel mogelijkheden zijn voor paardrijvakanties? Van ons Nederlandse strand tot avontuurlijke bosritten en van paardrijden in de Ardennen tot avontuurlijke paardrijvakanties in Afrika. Er zijn talloze bestemmingen voor een vakantie met paarden, helemaal naar uw wens in te richten. En van één dag tot meerdaagse trektochten met overnachtingen die we samen u organiseren. Slapen in een luxe safarilodge in Afrika of kamperen op het Franse platteland? Er is veel mogelijk als u een avontuurlijke paardenvakantie wilt boeken.

Wij hebben een aantal mooie paardrij bestemmingen voor u op een rijtje gezet. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Heeft u zelf een idee? Vraag het ons gerust, we denken graag met u mee.

Paardrijvakanties met uw groep - Tips & Voorbeelden

Tip 1: Paardrijden in Afrika

Als we het dan toch over avontuurlijke vakanties hebben: paardrijden in Afrika is prachtig! U kunt zich voorstellen dat de natuur zich daar uitstekend leent voor de meest prachtige tochten. En wie weet ziet u onderweg nog wel wat wild! Bij zulke tochten wordt overigens wel wat paardrijdervaring gevraagd. Heeft u geen rijervaring? Dan zijn er ook genoeg mooie routes waar u uit kunt kiezen. Bijna alle tours in Afrika worden onder begeleiding gedaan. Uw groep krijgt dus één of meerdere persoonlijke begeleiders mee die u de mooiste plekjes laten zien.

Niet in alle landen in Afrika is het even gangbaar dat mensen op paarden rijden. Voor sommige stammen en inwoners is het zelfs best wel bijzonder om iemand op een paard te zien! Dompel u daarom onder in het lokale leven en kijk niet verrast op als kinderen verrukt zijn om u te zien.

Omdat er in andere landen vaak andere maatstaven zijn wat betreft de verzorging van (huis)dieren, zoeken wij samen met u naar een betrouwbare partij die de paarden in uitstekende verzorging heeft.

Wordt één met de natuur en geniet van de meest prachtige ruitervakantie ooit in Afrika! Natuurlijk kunnen we dit ook combineren met een bezoek (per jeep) aan één of meer Wildparken, waar u van bijzondere safari’s kunt genieten. Of we brengen u naar een leuke stad. Vertel ons uw wensen en wij stellen graag een mooi reisprogramma voor uw groep samen.

Extra tip: een héél enkele aanbieder biedt ook paardensafari’s aan. Dat betekent dat u met uw paarden ín een wildpark mag en dat u daar dus ook echt wild tegen kunt komen. Dit kan uiteraard alleen als u uitstekende rijvaardigheden heeft en snel kunt anticiperen op onvoorziene omstandigheden.

Tip 2: Paardrijden in de Ardennen

Minder ver van huis, maar ook erg mooi: de Ardennen. De natuur is er prachtig en bossen worden afgewisseld met heide, vlaktes en watertjes. Afwisselend en leuk dus! Een paarden vakantie in de Ardennen staat garant voor ontspannen rit(ten), genieten van de natuur en uw paard, en kan ook gecombineerd worden met allerlei andere activiteiten. Denk aan geocaching, raften, kayakken, de watervallen van Coo of een bezoekje aan een Belgische bierbrouwerij. Kijk eens op deze Ardennenpagina voor meer inspiratie.

Als u de afstand te overbruggen vindt, kunt u er ook voor kiezen om met uw eigen paard op vakantie te gaan. Als u in een groep reist kunnen we bijvoorbeeld een grotere wagen voor u huren om meerdere paarden ineens te vervoeren, of u kunt met uw eigen trailer naar België gaan. Natuurlijk kunnen we ook een mooie faciliteit uitzoeken waar u goed verzorgde paarden kunt huren om te genieten van uw vakantie.

Tip 3: Paardrijden in de Camargue

Ook Frankrijk leent zich uitstekend voor mooie ritten! De leuke witte Camargue pony’s komen uit deze gelijknamige regio. Schilderachtige maïsvelden, dichte bossen, zachte stranden en uitgestrekte vlaktes. Alles wat u wenst zit in de Franse natuur. Het is extra leuk om dat met een Camargue paard te doen. Zo ondersteunt u de lokale economie en het is een leuke belevenis om de paarden vakantie te doen op een paard dat de regio het allerbeste kent!

Bij veel accommodaties in Frankrijk worden er korte paardenritjes aangeboden, voor kinderen en soms ook voor volwassenen. Wat wij doen is een mooie stal uitzoeken waarbij u echte mooie trektochten kunt maken onder begeleiding. Deze stallen kennen namelijk de mooiste trails, de beste routes om het meeste uit uw paardrijvakantie te halen.

Bij langere trektochten kunnen we ook de overnachting voor uw groep organiseren. Afhankelijk van de grootte van de groep, kunnen we de groep ook opdelen in kleinere groepjes. Dat rijdt vaak wat lekkerder. Uiteraard komen jullie tijdens de lunch, het diner of tijdens de overnachting allemaal weer samen om uw belevenissen te bespreken.


Een paardrijvakantie met uw groep? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een paardrijvakantie op maat. Er zijn talloze bestemmingen voor een vakantie met paarden, helemaal naar uw wens in te richten. En van één dag tot meerdaagse trektochten met overnachtingen die we samen u organiseren. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld!

Tip 4: Paardrijden in Andalusië

Wat voor de Camargue geldt, geldt natuurlijk ook voor Andalusië. Wat is er leuker dan een mooie vakantie met paarden beleven als dat kan met een echte Andalusiër? Op de rug van dit imposante paard kunnen jullie ritten maken door landschappen vol olijfbomen, amandelbomen, cactusvijgen en andere planten en bomen. In de Spaanse zon wordt dit alles nog net een beetje mooier.

Er zijn veel bed en breakfasts in Spanje en zeker in Andalusië. Heel leuk om daar te overnachten om de volgende dag weer fris en fruitig op uw paard te stappen of een andere leuke activiteit te ondernemen.

Afhankelijk van de wensen van uw groep kunt u kiezen voor een echte ruitervakantie, waar meestal meer ervaring bij komt kijken en die helemaal in het teken staat van de paarden vakantie. Of voor een mooie vakantie in Andalusië waarbij u ook graag één of meer dagen wilt paardrijden. We organiseren dan ook graag andere activiteiten, zoals een bezoek aan Córdoba, Sevilla of Granada om bijvoorbeeld het voormalige Arabische Koninklijke Paleis Alhambra (in Granada) te bezoeken. (reserveren aan te raden, het is erg geliefd!)

Tip 5: Ponykamp voor kinderen

Zoekt u een leuke bestemming voor een groep kinderen in de zomervakantie? Denk dan eens aan een ponykamp. Een week lang intens genieten van paarden, de buitenlucht, de vele vriendjes en vriendinnetjes die ze daar maken en spelletjes spelen. Alleen maar ingrediënten voor een super gezellige week die de kinderen niet gauw zullen vergeten!

Er zijn in Nederland heel veel plekken waar ponykampen georganiseerd worden. De kids kunnen dan lekkere bosritten maken of op het strand rijden met hun paard. Meestal worden er ook wat lessen gegeven en gaan ze een keer springen. Super afwisselend en leuk. En dan hebben we het nog niet over de alom geroemde, originele, razend populaire… bonte avond! Dat hóórt gewoon bij een ponykamp.

Natuurlijk is er altijd uitstekende begeleiding tijdens het hele ponykamp. Zowel tijdens het rijden als tijdens de andere activiteiten. De ritten worden ingedeeld op niveau. Zo rijdt elk kind mee met een groep van zijn of haar eigen niveau, zodat ze optimaal kunnen genieten.

Tip 6: Paardrijden in Amerika

Ziet u uzelf al voor u een op echte Amerikaans ranch, waar u zich praktisch een echte cowboy (of cowgirl) voelt? De uitgestrekte landschappen van Amerika lenen zich perfect voor de prachtigste ritten. De Verenigde Staten zijn natuurlijk enorm groot en herbergen daarom diverse soorten landschappen. We vinden ongetwijfeld een mooie bestemming voor uw groep! Wat dacht u van het echte Wilde Westen in Montana? Stap op uw western paard en drijf het vee bij elkaar. Warm u ’s avonds op bij het kampvuur en geniet van een echte cowboymaaltijd die ter plekke bereid wordt.

Maar ook Texas, Wyoming en Alberta zijn het perfecte decor voor een paardrijvakantie. Paardenvakanties op een ranch in Amerika zijn, afhankelijk van waar u verblijft, ook leuk te combineren met citytrips naar bekende steden in Amerika.