Motorreizen Engeland – Ontdekkingstour Zuid-Engeland

23 september t/m 2 oktober 2016

Tijdens deze 10-daagse rondreis met de motor ontdekt u het mooie en fascinerende Zuid-Engeland, het deel van Groot-Brittannië waar beroemdheden zoals King Arthur, Ivanhoe, James Bond, Shakespeare en Agatha Christie geschiedenis hebben geschreven.

De toer begint (en eindigt) in Calais en loopt langs de zuidkust en direct omringende gebieden naar Land’s End, het meest westelijke punt van het Britse vasteland. Daarna noordwaarts langs de prachtige westkust van Cornwall en Devon om uiteindelijk via Exmoor en Somerset weer bij Dover uit te komen.

Tijdens de reis komt u langs veel bekende highlights waaronder Beachy Head, het Dartmoor National Park, Land’s End, Tintagel, Stonehenge en Canterbury. De routes bieden veel variatie. Het ene moment geniet u van een adembenemend mooi uitzicht, het andere daalt u lekker sturend af naar een pittoresk haventje. U ziet wilde pony’s, neemt uw plaats in op single-track roads en komt door dorpjes waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. De zee en de prachtige baaien en kliffen zijn er nooit ver weg.

De totale lengte van deze rondreis is ca. 1.900 km. Doordat er onderweg veel te zien is en we vaak over kleinere wegen en weggetjes rijden kunnen de dagroutes behoorlijk pittig zijn. Deze reis is dan ook primair bedoeld voor ervaren motorrijders en duo’s.

Reisprogramma van uw groepsreis

Dag 1: Aankomst in Calais

De toer begint op vrijdagmiddag met een welkomstdrankje in ons hotel in Calais. U reist op eigen gelegenheid (of met uw medereizigers) naar Calais, waar we elkaar ontmoeten.

Dag 2: ferry naar Dover - Heritage Coast

We nemen de ferry van Calais naar Dover. Via Dungeness, Rye, en Hastings rijden we naar de Heritage Coast. Nadat we de prachtige Seven Sisters bij Beachy Head hebben bewonderd overnachten we in een hotel op een mooie locatie in Worthing, op een steenworp afstand van de boulevard.

Dag 3: Lulworth Cove

Via het South Downs National Park en the New Forest rijden we naar het schilderachtige Lulworth Cove in Dorset. Na aankomst in ons hotel in Weymouth kunnen we uitgebreid genieten van het zwembad, sauna en fitnesscentrum! Het hotel ligt op vijf minuten lopen van het strand!


Dag 4: Dartmoor National Park

Na een prachtige route langs de Jurassic Coast rijden we naar het indrukwekkende Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony’s en de “tors”, grote rotsblokken die her en der verspreid liggen. We overnachten in een prachtig Victoriaans landhuis in Budock Water, vlakbij het stadje Falmouth.

Dag 5: Land's end / Cornwall

Eerst rijden we naar Land’s End, daarna toeren we via eindeloos slingerende wegen en weggetjes langs de bijzonder mooie westkust van Cornwall. De mijnlandschappen en ruïnes van machinehuisjes herinneren ons aan de Industriële revolutie. We overnachten in het Park Hotel bij Camelford. Het hotel ligt midden tussen 90 hectare schilderachtige heuvels en bossen!

Dag 6: rustdag

Een welverdiende rustdag waarop we een bezoek (kunnen) brengen aan het indrukwekkende Tintagel Castle Door de associatie met Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel hebben de ruïnes, die hoog op een rots boven zee liggen, voor velen een grote aantrekkingskracht. Wie die dag iets anders wil doen kan zich in de omgeving prima vermaken.


Dag 7: Clovelly

Ten noorden van Tintagel ligt Clovelly, een pittoresk dorpje met zeer steile en smalle straatjes dat tegen de berg aangeplakt lijkt te liggen. Iets oostelijker op de route ligt het Exmoor National Park met mooie kliffen, bossen, de Exmoor-pony’s, schapen en edelherten. Ons hotel in Clevedon ligt op een prachtige locatie op de kliffen.

Dag 8: Cheddar Gorge

Kort na de start van deze route komen we bij Cheddar Gorge. Deze spectaculaire kloof is de grootste van het land. Het daarop volgende doel op onze route is Stonehenge, het meest indrukwekkende en mysterieuze prehistorische monument van Groot-Brittannië. We overnachten in een luxe hotel in Crawley, even ten zuiden van Gatwick.

Dag 9: Canterbury

Na een leuke rit komen we ’s middag al vroeg aan bij ons hotel in Canterbury, gevestigd in een charmant gebouw uit 1403. Het ligt vlakbij het centrum zodat we te voet een bezoek kunnen brengen aan dit bijzondere pelgrimsoord. De prachtige Canterbury Cathedral is een bezoek meer dan waard evenals de Canterbury Tales. ’s Avonds genieten we van een gezellig afscheidsdiner in het hotel.


Een groepsreis naar Engeland met de motor? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het boeken van deze groepsreis met de motor naar Engeland. Inclusief gratis KNMV-lidmaatschap voor 2016.

Dag 10: overtocht Dover-Calais

Na het ontbijt rijden we gezamenlijk naar Dover voor de overtocht naar Calais waar we onze Ontdekkingstoer Zuid-Engeland afsluiten. We hopen dat u het een uitstekende manier vond om met de motor Engeland te ontdekken!

Gratis KNMV lidmaatschap

Het deelnamebedrag is € 1.349,- per persoon. Dit is inclusief de overtocht van Calais naar Dover en v.v., de hotelovernachtingen en halfpension. Bovendien krijgt u er een gratis lidmaatschap van de KNMV bij!

De prijs is exclusief €2,50 calamiteitenfonds per boeking en eventueel de toeslag voor een 1-persoonskamer (€450).

Alle hotels hebben minimaal 3 sterren en beschikken over een eigen bar en restaurant. Elk hotel heeft zo z’n eigen charmes.

De KNVM is de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Daarom organiseren Travel Together Groepsreizen en de KNMV elk jaar een aantal prachtige motorreizen. En daar is deze Ontdekkingstour in Zuid-Engeland er één van!

Om deel te nemen dient u lid te zijn van de KNMV. U krijgt daarom van ons GRATIS een lidmaatschap van de KNMV (geldig t/m 31 dec 2016). Zo kunt u lekker mee op reis naar Engeland met de motor, zonder extra kosten. Uw lidmaatschap is geldig tot en met 31 december 2016 en wordt automatisch stop gezet. De KNMV zal u t.z.t. wellicht benaderen om te vragen of u het lidmaatschap door wilt zetten.