Motorreizen

Pakt u graag samen met uw vereniging de motor voor een ontspannen motortocht? Trekken jullie er vaak samen op uit om het mooiste van de buurt te ontdekken of gewoon lekker te toeren? Overweeg dan eens een mooie motorvakantie met uw motorvereniging of een groep vrienden. Want Nederland is prachtig, maar ook in het buitenland kunnen er prachtige toertochten gemaakt worden. Wat dacht u van heerlijke bochten tijdens een motorreis in Duitsland, indrukwekkende natuur en steden tijdens uw motorreis Noorwegen of een van de bijzondere USA motorreizen of zelfs motorrijden in Zuid-Amerika? Maar ook originele bestemmingen als IJsland zijn mogelijk.

U vindt op deze pagina een aantal voorbeelden van georganiseerde motorreizen in Europa en over andere continenten. Het zijn enkele voorbeelden waar we trots op zijn. Maar natuurlijk mag u met al uw eigen ideeën contact met ons opnemen, zodat we een motor reis samen kunnen stellen die volledig aan de verwachtingen van uw specifieke groep voldoet. Geen enkele reis is hetzelfde.

Voorbeelden motorreizen

Duitsland

Volgens ons is Duitsland toch wel bijna het perfecte land om motor te rijden. De wegen zijn veelal uitstekend onderhouden, de natuur is er prachtig en ook een paar heerlijke scherpe bochten ontbreken niet…

Motorrijden in Duitsland is ideaal omdat ook de andere faciliteiten allemaal perfect op orde zijn. Denk aan mooie groepsaccommodaties waar u met de motorvereniging kan overnachten, maar ook lunch- en dinerfaciliteiten en eventueel het huren van motorbenodigdheden. Alles is hier mogelijk.

Er lopen prachtige motorroutes in Duitsland. Enorm geliefd zijn bijvoorbeeld de Eifel motor hotels, waar veel groep bivakkeren. Maar ook een motor reis langs de rivier de Moezel, een Sauerland reis met de motor of het rijden door het prachtige Harzgebied. Of als u wat dieper Duitsland in rijdt, in het Zwarte Woud, het Beierse Woud of het Teutoburgerwald. Gebieden waar u ontspannen tochten kunt maken te midden van de mooie Duitse natuur.

IJsland en Faroereilanden

Bij een motorvakantie dacht u misschien wel als allerlaatste aan IJsland. Maar dat is onterecht, want IJsland is werkelijk waar prachtig. Het is een bijzondere kans op het eiland op een andere manier te zien en een unieke motorreis.

Houdt u van offroad motor rijden? Dat kan uitstekend op IJsland! Maar er zijn ook vele goed onderhouden, geasfalteerde wegen waar u volop van kunt genieten. Onderweg passeert u gletsjers en watervallen, rotskusten, geisers en fjorden. Kent u de Vatnajökull gletsjer al? Dat is de op één na grootste gletsjer van Europa van maar liefst 8.100 km2! Een uniek stukje aarde.

Tip: zoals u misschien al denkt, is het klimaat in IJsland niet altijd optimaal om motor te rijden. Ga daarom tussen mei en augustus om de beste kans op lekker weer te hebben! Houdt er rekening mee dat het overigens nog altijd kouder is dan wij gewend zijn in de zomer. Maar genieten met uw motor wordt het gegarandeerd!

Groot-Brittannië

Engeland, en misschien zelfs wel heel Groot-Brittannië, is misschien wel de populairste bestemming voor motorreizen. Het is ideaal aan de reizen, u vindt er typisch Engelse countrysides en cottages als geen ander. Maar ook in Schotland, Wales en Ierland vindt u de bijzonderste stukjes natuur (the Ring of Kerry bijvoorbeeld, of the Cliffs of Moher). Veel motorrijders gingen u en uw groep al voor. Met de motor maakt u de overtocht naar Newcastle in Engeland, van waaruit u prachtige motortochten in Wales of Zuid-Engeland kunt maken of door kunt rijden naar de andere landen in Groot-Brittannië.

De natuur is natuurlijk prachtig en u zult een groot deel van uw motorrijdende tijd in de natuur doorbrengen. Maar ook de steden in Groot-Brittannië zijn de moeite waard. Wereldberoemd is natuurlijk Londen, maar neem als het op de route ligt ook eens een kijkje in het Edinburgh of Glasgow (Schotland) of Dublin (Ierland). Allemaal bruisende steden met veel bezienswaardigheden en waar het goed vertoeven is. Een leuke afwisseling tijdens uw motorvakantie.

Tip: belangrijk als u met de motor naar Engeland/Groot-Britannië gaat: ze rijden er links. Informeer uw groep daar goed over alvorens iedereen op pad gaat.


Een motorreis op maat voor uw groep? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een motorreis op maat met uw groep. De route, accommodaties en eventuele excursies worden volledig op basis van uw wensen samengesteld.

Frankrijk

Groene landschappen vol bossen, meren, hooibalen en schattige huisjes; het Franse landschap laat meteen een onuitwisbare indruk achter. Via de mooiste routes ontdekt u het echte Frankrijk, terwijl u onderweg pittoreske dorpjes passeert waar u even kunt uitrusten en een lekker drankje kunt nemen.

Elke regio in Frankrijk heeft z’n eigen charme. Zo kunt u toeren door boerenland en uitkomen in één van de grotere Franse steden zoals Toulouse, Marseille of Lyon. Maar u kunt ook cruisen door de berglandschappen van de Pyreneeën door bergen en valleien. Frankrijk heeft het allemaal. We kunnen de reis zo samenstellen dat het helemaal past bij de wensen van uw groep. Wij maken uw motorvakantie in Frankrijk helemaal op maat.

Polen

Polen is een land met een bijzondere geschiedenis. Het is een land van diversiteit. Mooie steden met sfeervolle karakters, zoals Wroclaw, dat eigenlijk bestaat uit allemaal eilandjes die door maar liefst 12 bruggen met elkaar verbonden is. Maar ook het gezellige Krakau is leuk, met haar centrale plein met veel gezellige tentjes en restaurantjes. De bebouwing in Krakau is de Tweede Wereldoorlog relatief ongeschonden doorgekomen en dus zijn er veel kleine en grotere oorlogsherinneringen in de stad te vinden.

Polen heeft relatief weinig grote steden vergeleken met andere landen. Des te meer ruimte is er voor de natuur en wat is nu prachtiger als u met de motor op vakantie bent?

De wegen zijn in Polen van diverse kwaliteit. We stellen daarom van tevoren graag het programma (grotendeels) met u vast, zodat we de route aan kunnen passen aan uw wensen en de ervaring van alle reizigers. Grote stukken wegen zijn de afgelopen jaren ook gerenoveerd, dus er zijn genoeg mooie routes met een goed wegdek.

Wat denkt u, lijkt Polen u wat met uw motorvereniging?

USA motorreizen

Motor rijden in de USA geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Niet voor niets reizen er zoveel mensen af naar The States om een soortgelijke rondreis te maken met een camper. Maar als uw passie motorrijden is, dan stapt u uiteraard op de motor. U kunt uw eigen motor meenemen (wat vaak wel wat prijziger wordt) of ter plaatse een mooie Amerikaanse motor huren. Samen met de groep, of in groepjes desgewenst, maakt u de mooiste tochten in Amerika.

Wat dacht u van de Westkust langs Los Angeles? Route 66 met de motor langs Chicago? Las Vegas? Californië? Geloof ons: de uitgestrekte landschappen voor u en de eindeloze wegen met weinig volk brengen enorm veel rust en de kans om volledig op te gaan in uw motorrit. U komt honderden kilometers lang niemand tegen. Het ultieme gevoel van vrijheid. Amerika is prachtig en bij uitstek geschikt voor motorreizen.

Voor campers zijn er heel veel kampeerplekken langs de weg en bij nationale parken. U heeft geen camper bij u, maar wij kunnen wel soortgelijke overnachtingen voor u regelen. Op de mooiste plekjes langs of zelfs in Nationale Parken bijvoorbeeld. We kunnen ook andere mooie groepsaccommodaties in Amerika voor u regelen. Luxe hotels, comfortabele herbergen of fijne complexen waar u met een (grotere) groep kunt verblijven. Geef uw wensen aan en wij organiseren graag samen met u een van de mooiste USA motorreizen ooit.