Oktoberfest reizen met een groep (Oktoberfeest)

Willen jullie het Oktoberfest in München wel eens in levende lijve meemaken? Boek een groepsreis naar het Oktoberfeest en geniet met elkaar van de Duitse bierfeesten!

In Oktober staat vooral München, maar ook andere delen van Duitsland, in het teken van de Duitse bierfeesten. Hoewel ooit georganiseerd ter ere van de bruiloft van de Duitse kroonprins, is het feest inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierfestival ter wereld. Gezelligheid staat centraal en natuurlijk is er allerlei soorten bier te krijgen en te proeven. Laat u meevoeren op de muziek en beleef de unieke sfeer zelf. En als u wilt: hijs uzelf ook in Lederhose en ga op in het feestgedruis!

Oktoberfest in september?

Het Oktober feest begint altijd op de 1e zaterdag na 15 september. In september dus al. Het eindigt wel in oktober, namelijk op de 1e zondag in oktober.

De oorsprong van dit Beierse bierfeest ligt in München. Daar komen jaarlijks miljoenen liefhebbers naar de Theresienwiese, een speciaal voor dit festival aangelegde weide. Op het terrein staat een herkenbaar beeld van brons van de godin van Beieren, Frau Bavaria.

Het terrein ligt vlakbij het centrum van München en is dus uitstekend te bereiken. Als u met een groep naar Beieren reist zorgen we voor een comfortabel hotel met goede bereikbaarheid.

De opening

De officiële start van het Oktoberfeest wordt gekenmerkt door de Oberbürgermeister die het eerste vat bier aanslaat. Onder toeziend oog van veel feestgangers wel te verstaan. Klaar voor de start?

Kleding Oktoberfest

Elk jaar is het weer de grote vraag: Wat wordt uw Oktoberfest kostuum? Talloze creaties verwonderen telkens weer de vele bezoekers. Overigens duurt het feest zo’n twee weken, dus u kunt ook nog kiezen voor verschillende Oktoberfest kostuums. De kostuums kunnen van alles zijn, maar veelal wordt er toch gekozen voor de traditionele Lederhose (voor mannen) en Dirndl (voor vrouwen). U zit dan meteen helemaal in de sfeer!


Naar het Oktoberfest met uw groep? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een onvergetelijke groepsreis naar het Oktoberfest in München. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Oktoberfeest eten en drinken

Het feest duurt twee weken en dus moet u ook iets anders drinken dan alleen bier. Verschillende lekkere biertjes zullen de revue passeren en geniet er ook vooral van. Maar tussendoor moet u toch ook gewoon eten en drinken. Er zijn talloze stands met vooral lekkernijen, zoals de beroemde Beierse Brätwurst. Bij de stands schuift u, hoe kan het ook anders, gezellig bij onbekenden aan aan de lange biertafels. Hartstikke gezellig en zo ontmoet u nog eens iemand! Vraag van tevoren even of u met de hele groep aan kunt sluiten en u zult zien dat het enorm gezellig wordt.

De Parade

Zeker een aanrader: ga met z’n allen de parade bekijken. Deze uiterst traditionele parade kenmerkt zich door de karren met paarden en blaaskapellen voor gezellige muziek. De Parade wordt aanschouwd door vele Oktoberfestgangers en vindt meestal plaats op de 1e zondag van het Oktoberfeest.

Oktoberfest reizen

Lijkt het u ook wel gezellig om met bijvoorbeeld een grote groep vrienden naar het Oktoberfest te reizen? Vraag vrijblijvend informatie bij ons op en wij overleggen graag met u de mogelijkheden. Comfortabel busvervoer bijvoorbeeld, en een fijne (groeps)accommodatie. De groepsreis wordt helemaal op maat gemaakt aan de hand van de wensen van uw groep.