Carnival Notting Hill | Carnaval Londen

Carnaval in Londen, dé tijd van het jaar voor een feestje! Het London Carnival is na het Carnaval in Rio de Janeiro het grootste carnaval ter wereld. Dat betekent gezelligheid en véél pracht en praal! De hele Caribische samenleving komt in de wijk Notting Hill (bekend van de gelijkname film met Julia Roberts en Hugh Grant), samen om feest te vieren, zich bijzonder en uitbundig uit te dossen, optochten met praalwagens te organiseren, te dansen, muziek te maken en te luisteren, en volop te genieten van lekker eten en drinken. U kent het carnaval misschien wel van het Rio carnaval of zelfs het Caribisch carnaval in Rotterdam. Rio is misschien wat ver weg, maar echt heel leuk is dus het Notting Hill Carnaval in Londen! Heel leuk voor een groepsreis naar Londen. Gaan er ook kinderen mee? Ook voor hen is er van alles georganiseerd!

Twee dagen feest
Het Carnaval in Londen wordt elk jaar het laatste weekend van augustus georganiseerd, tijdens ‘Bank Holiday’, een Britse feestdag. Bank Holiday valt altijd op maandag en het carnaval daarmee op zondag en maandag.

Op zondag is het altijd Children’s Day. Kinderen tot en met 21 jaar organiseren dan mooie optredens en optochten en zijn natuurlijk ook allemaal van harte welkom op het carnaval!

Op maandag is het ‘normale’ carnaval waarbij volwassenen de sfeervolle toon die is gezet, voortzetten. Vier het ´Carnival in London’!

Het Londense carnaval is gratis en daarmee ideaal voor een leuke groepsreis Londen! Travel Together Groepsreizen regelt graag een fijn hotel in Londen of een mooie groepsaccommodatie voor uw groep. En wilt u het combineren met andere activiteiten of bezienswaardigheden in Londen, dan regelen we dat natuurlijk graag voor u.

Het Londen carnaval bestaat uit 6 onderdelen: We zien de Mas’ (maskerades), Steeldrums, Calypso (politieke en sociale satires op muziek), Soca (de traditionele muziek van het Carnival, een combinatie van soul en Calypso), Static Sound Systems en Samba.

Notting Hill Londen
Notting Hill is misschien wel één van de bekendste wijken in Londen. Natuurlijk bekend van de romantisch film Notting Hill met Julia Roberts en Hugh Grant. Tot de jaren 50 was Notting Hill niet echt een goede buurt, met veel Caribische immigranten. Om discriminatie tegen te gaan en meer tolerantie te creëren, organiseerden zij het Caribisch festival. Inmiddels is dit positieve festival uitgegroeid tot het grootste van Europa!

Wilt u graag met een groep naar Londen om (ook) het Carnaval te bezoeken? Stuur ons een berichtje en wij denken graag met u mee over een leuke indeling van uw groepsreis.

London Carnival, Carnaval in Londen Groepsreis