Studiereis Rome

Voorbeeld excursies & activiteiten in Rome

Het Vaticaan & Vaticaanstad

Als u in Rome bent mag een bezoek aan Vaticaanstad niet ontbreken. De residentie van de Paus en een heiligdom met enorme historie is een must see bezienswaardigheid in Rome. Op het Sint Pietersplein, het plein voor het Vaticaan, spreekt bij bijzondere gelegenheid de Paus het publiek toe. Het plein stroomt dan helemaal vol.

Op het Sint Pietersplein staat ook de Sint Pietersbasiliek, een basiliek waar andere de beroemde kunstenaar Michelangelo aan gewerkt heeft. Hij heeft ook gewerkt aan de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, waar de kardinalen samenkomen om een nieuwe Paus te kiezen.

Vaticaanstad is een must voor iedereen die een leerzame reis naar Rome met een groep organiseert. Het is de bakermat van de Romeinse geschiedenis en zelfs van het huidige Rome.

Alles in Vaticaanstad ademt historie en verhalen.

Tip: vergeet uw groep niet te vertellen dat ze kleding met lange mouwen en lange broekspijpen meenemen. U mag het Vaticaan niet betreden met blote armen of benen.

Galleria Borghese

De Galleria Borghese is een kunstmuseum dat in een voormalige villa is gevestigd, in park Borghese. Het museum is opgericht in 1613 toen kardinaal Scipione Borghese (de neem van de toenmalige Paus) zijn collectie hier onder wilde brengen.

Het gebouw is gebouwd in neoclassicistische stijl met veel fresco’s. De kunstverzameling zelf bestaat vooral uit renaissance kunst. Er hangt onder andere een doek waar Paus Paulus V op afgebeeld wordt.

Zoals u kunt verwachten in Rome, hangt er in het geheel veel religieuze kunst en beeldhouwwerken.

Een indrukwekkend museum in Rome dat de moeite waard is om te bezoeken als u met een groep bent die van kunst houdt of omdat u uw klas wat cultuur mee wilt geven.

Pompeï

Pompeï is de wereldberoemde Italiaanse stad (in de buurt van Napels), die al in het 79 bedolven werd onder het lava van de vulkaan Vesuvius. Door het lava is Pompeï één van de best bewaarde Romeinse steden ooit geworden. Het ligt een stukje buiten Rome (zo’n 250km), maar als uw groep het interessant vindt en u heeft er tijd voor, dan is het absoluut een aanrader om het ritje te maken!

Het is bijzonder om te zien dat u, na de vele opgravingen die sinds de 16e eeuw gedaan zijn, goed kunt zien hoe het dagelijkse leven in Pompeï vroeger was. Het is zo goed bewaard gebleven dat u daar een goed beeld bij krijgt.

Pompeï staat tegenwoordig terecht op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en wordt elk jaar door miljoenen bezoekers bewonderd.

Als u tijdens uw groepsreis Rome besluit naar Pompeï te gaan, dan raden we u aan hier een rondleiding te boeken. Dit kunnen wij uiteraard voor u doen. Een gids kan u veel vertellen over de historie en over wat u ziet in Pompeï, zodat het niet alleen bij observeren blijft, maar u er echt meer over te weten komt.


Met uw groep naar Rome? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leerzame studiereis naar Rome. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Forum Romanum

Het Forum Romanum bestaat uit oude opgravingen van een plek die vroeger dé place to be in Rome was. Het Forum Romanum was dé handelsplek in Rome in de oudheid. Hier werd levendig handel gedreven, politieke bijeenkomsten georganiseerd en belangrijke evenementen georganiseerd. Wist u dat Keizer Augustus hier zelfs gekroond is?

Hoewel het Forum Romanum in Rome vroeger vol stond met marmeren tempels, basilieken en andere beeldschone dingen, is het door plunderingen en aardbevingen geheel vervallen. Er zijn nog wel veel restanten te vinden, die tegenwoordig dus nog te bewonderen zijn. Er staan nog meer dan genoeg overblijfselen om het bezoek aan het Forum Romanum interessant te maken!

Fietstour o.l.v. Nederlandstalige gids

Een studiereis Rome moet uiteraard cultuur bevatten, maar dat hoeft niet per se alleen te zijn door schilderijen en andere kunst te bewonderen. Cultuur is ook de mensen, de straten en het hele dagelijkse leven. Ontzettend leuk om per fiets te ontdekken!

Fietsen in Rome kan in grotere groepen of juist liever in wat kleinere groepjes. En het kan met een gids die uw groep gewoon in het Nederlands uitleg geeft over de leukste dingen en bezienswaardigheden in Rome. Leuk en eens wat anders!

Castel Sant'Angelo (Engelenburcht)

De Engelenburcht is een prachtige burcht in Rome, een burcht met een sterke Katholieke achtergrond. De Engelenburcht heeft een rijke historie met een belegering door Napoleons troepen, plunderingen door Spaanse en Duitse troepen en een bestaan in handen van het Vaticaan. Pas in 1870 werd Castel Sant’Angelo aan de Italiaanse overheid gegeven.

Het is een prachtig bouwwerk met vele engelen op de gevels, een beeld van de aartsengel Michaël bovenop en vele andere bijzondere details.

Wilt u naast de beroemde bezienswaardigheden in Rome, ook andere leuke dingen doen tijdens uw groepsreis? Bezoek dan ook het Castel Sant’Angelo en boek ook hier een gids die u van alles kan vertellen. (Wij kunnen dit voor u regelen)