Studiereis Parijs

Parijs wordt door veel mensen ook wel de stad van de liefde genoemd, maar de schilderachtige straatjes en bezienswaardigheden zijn ook uitermate geschikt voor een studiereis. Bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, Het Louvre, Versailles en de Notre Dame zijn erg interessant voor uw groep en mogelijkheden voor leerzame excursies. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een studiereis naar Parijs, volledig op basis van uw wensen op het gebied van excursies, vervoer en accommodaties. Hieronder hebben wij alvast wat leuke ideeën ter inspiratie gegeven.

Het leuke aan Parijs is dat het een heerlijke stad is om te lopen. Natuurlijk ligt er een uitstekend metrosysteem, waar u voordelig gebruik van kunt maken met de groep, maar lopend krijgt u zoveel meer mee van de Parijse sfeer. U loopt van de Notre Dame langs de Seine naar de Champs-Elysées, door naar de Arc de Triomphe, en weer door naar het Louvre.

Parijs is geen kleine stad, dus het is wel belangrijk goed te plannen wat u wilt gaan doen. Zo kunt u van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid lopen en als u naar de andere kant van Parijs wilt, dan pakt u gewoon de metro.

Voorbeeld excursies & activiteiten

Bezoek de Eiffeltoren

Tijdens een studiereis naar Parijs mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken! De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. De 300 meter hoge toren is toegankelijk voor publiek, zo ook voor uw groep.

Indertijd waren de Parijzenaars niet enorm weg van het gietijzeren bouwwerk. Eigenlijk was het hen meer een doorn in het oog. Bovendien was het de bedoeling om het ‘slechts’ twintig jaar te laten staan. Uiteindelijk is de Eiffeltoren gewoon uitgegroeid tot één van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld, waarvan er meerdere replica’s bestaan (bijvoorbeeld in Las Vegas). Tegenwoordig wordt de Eiffeltoren ook door Parijzenaars beschouwd als een prachtig bouwwerk en komen er niet voor niets elk jaar miljoenen toeristen die kant op.

Wij zorgen graag voor Eiffeltoren tickets waardoor uw groep naar de 2e of zelfs 3e etage van de Eiffeltoren kan gaan met de lift. Op de toren heeft u uitzicht over heel Parijs, in de avond is dit een magisch uitzicht.

Ook mogelijk onder leiding van een gids die u groep alles vertelt over het bekendste gebouw van Parijs!

Het Louvre

Het Louvre is een bijzonder museum in Parijs dat educatief gezien eigenlijk niet mag ontbreken tijdens een studiereis Parijs. Het museum staat bij Chateau du Louvre, een kasteel dat gebruikt is door diverse Koningen in de Franse geschiedenis. Het museum hoort daarbij en is herkenbaar aan de piramide van glas, die de ingang kenmerkt.

In het Louvre vindt u vele kunstwerken van Leonardo Davinci (waarvan de Mona Lisa natuurlijk de allerbelangrijkste is), maar ook van Rubens en Frans Hals. Het repertoire is heel breed en bevat onder andere werken uit:

– Midden-Oosterse oudheden
– Griekse en Romeinse oudheden
– De kunst van de Islam
– Beeldhouwkunst
– Westerse schilderkunst (waarvan de meeste mensen het Louvre kennen)

U kunt zelf kiezen welke delen van het Musée du Louvre u wilt zien met uw klas.

Alleen al het bijzondere gebouw in de vorm van een piramide is al bijzonder om te zien. ’s Avonds is het overigens mooi verlicht. Binnen is nog een kleinere piramide te vinden, op z’n kop. Het Louvre en de piramides spelen ook een zeer belangrijke rol in Dan Brown’s wereldberoemde ‘Da Vinci Code’ boek. Heel aansprekend voor de jeugd waarvan het grootste deel dit boek ongetwijfeld heeft gelezen!

Dagje Eurodisney

Tijdens een studiereis naar Parijs mag een bezoekje aan Disneyland niet ontbreken! Uw groep kan zich vermaken in een van de achtbanen, genieten van een van de vele shows of attracties met verhaallijn. De attracties zijn geschikt voor jong- en oud, dit zorgt ervoor dat iedereen zijn weg kan vinden in het park!

Het is wellicht iets minder educatief, maar studiereizen zijn ook altijd leuk! Een dagje Euro Disney is daarom helemaal leuk en bovendien goed voor de onderlinge band.

We kunnen Disney kaartjes voor u regelen voor één park (het bekende Disneyland Park) of voor twee parken (iedereen kan dan ook het Walt Disney Studio’s Park in). In het Studio’s Park ontdekt men de wereld achter de film. Zo maakt u bijvoorbeeld kennis met hoe Disney special effects gebruikt in films als Armageddon. In het ‘gewone’ Disneyland park staan alle attracties van de bekende Disney sprookjes én heel veel achtbanen. En hier vindt ook de beroemde Disney parade plaats!

Wij regelen graag de Disney kaartjes voor u, evenals het vervoer van en naar Disneyland. Het openbaar vervoer in Parijs en naar Disneyland is erg goed, maar omdat u met een groep reist, is het vaak voordeliger om met de bus gebracht te worden. Wij zoeken de voordeligste optie voor u uit en regelen uw studiereis Parijs tot in detail.

Kortom: Tijdens een dagje Disneyland tijdens de studiereis Parijs, weet iedere groep zich altijd goed weet te vermaken!


Op studiereis naar Parijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leerzaam programma inclusief accommodaties en vervoer voor uw studiereis naar Parijs. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Boottocht over de Seine incl. gids

De Seine is de beroemde rivier die door Parijs stroomt. Vele stelletjes hebben al eens een romantische boottocht over de Seine, langs mooi verlichte gebouwen, gemaakt. Maar het is niet alleen maar romantisch, het is ook heel interessant. Want tijdens een Seine rondvaart vaart er ook een gids mee, die uw groep van alles vertelt over de historie van Parijs en alle bezienswaardigheden die u passeert.

Heel interessant en ontzettend leuk om weetjes te horen, die níet al in elk geschiedenisboek staat. Een leuke manier om kennis te maken met de Parijse geschiedenis. We organiseren graag zo’n boottocht voor uw studiereis.

Tijdens de rondvaart komt u langs de meeste beroemde bezienswaardigheden in Parijs: Musée d’Orsay, de Eiffeltoren, de Notre Dame… allemaal sfeervol verlicht als het donker is en erg mooi om eens vanuit een andere hoek te zien.

Een ander voordeel van een rondvaart in Parijs is dat het een voordelig excursie is. En omdat u met een groep reist kunnen we wellicht nog scherpere prijzen krijgen.

Montmartre en de Sacre Coeur

De wijk Montmartre in Parijs is een sfeervolle wijk waar toeristen zich helemaal prettig voelen. Op Place du Tertre, het beroemdste plein van Parijs, staat het bomvol straattekenaars die uw portret uitstekend kunnen maken. Overigens ook heel gezellig om lekker een terrasje te pakken. Het is er enorm druk, maar omdat het niet zo’n groot pleintje is, blijft de gezellige sfeer toch hangen.

Achter Place du Tertre vindt u de basiliek Sacre Coeur. De beroemde bolvormige basiliek is voor de één een doorn in het oog en voor de ander het toonbeeld van schoonheid. Kiest u maar. In ieder geval is het uitgegroeid tot één van de grootste bezienswaardigheden in Parijs. Het is ook een super geliefde plek voor Parijzenaars, want voor de basiliek is een prachtig stuk met gras opgemaakt, oplopend op een heuvel en omgeven door trappen. Op het gras en op de trappen komen veel studenten ’s avonds ontspannen en naar de straatmuzikanten luisteren.

De basiliek is ooit ontworpen om de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 te herdenken. Het herbergt dus inmiddels een flinke geschiedenis. Een bezoekje is het daarom meer dan waard.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe was in de tijd van Napoleon de toegangspoort van de stad, net als in vele andere steden (zoals Barcelona). Napoleon liet de Arc de Triomphe bouwen om zijn strijders een warm welkom te geven als ze huiswaarts keerden. De Arc de Triomphe staat op het midden van Place Charles de Gaulle, de grootste verkeersader van Parijs, een rotonde waar maar liefst 12 (!) rijbanen samenkomen. Vanaf het 50 meter hoge bouwwerk heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U kunt er namelijk ook óp. Via een ondergrondse gang passeert u de rotonde en komt bij de Arc weer bovengronds. Daar gaat u naar binnen (wij regelen de kaartjes alvast voor uw groep om wachttijden te voorkomen) en loopt u naar boven.

Binnen is er een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de Arc de Triomphe. Niet lang, maar leuk om even langs te lopen en kort te lezen. Boven genieten jullie van het mooie uitzicht.

Ten slotte is er onder de Arc de Triomphe in Paris nog iets wat u niet mag missen en wat ook geschiedenistechnisch hoog in het vaandel staat. Onder de Arc de Triomphe ligt namelijk het de Onbekende Soldaat begraven. In ‘het graf van de onbekende soldaat’ is een soldaat uit de 1e wereldoorlog begraven. Niemand weet wie hij is, maar hij symboliseert alle slachtoffers van die en andere oorlogen. Het is daarom mooi om er even kort bij stil te staan. Mensen leggen er nog steeds verse bloemen bij neer. Het is overigens geen verdrietige plek, meer een mooie plek om even de herinnering boven te halen, terwijl u ondertussen gewoon geniet van uw studiereis in Parijs.

’s Avonds wordt ook de Arc de Triomphe, net als de andere bezienswaardigheden in Parijs, mooi verlicht. Vanaf één van de stoepen van de rotonde kunt u prachtige foto’s van het bouwwerk maken.


Gastgezin in Parijs

Het is heel leuk en leerzaam om tijdens uw studiereis in Parijs in een gastgezin te verblijven. U en uw leerlingen verblijven dan bij een echt Frans gezin, soms ook met eigen kinderen. Sommige leerlingen mogen samen in één gastgezin verblijven.

Een super leuke manier om de Franse taal beter onder de knie te krijgen!

Een gastgezin kunt u eigenlijk zien als een creatieve manier van overnachten in Parijs. U kunt verder gewoon het programma volgen dat we samen met u hebben vastgesteld. Ontdek levendig Parijs!

Musée d'Orsay Parijs - kunstmuseum

Musée d’Orsay is naast het Louvre één van Parijs’ meest bewonderenswaardige kunstmusea. In het museum hangt schilderkunst van de westerse cultuur tussen 1848 en 1914. Er komt uiteraard ook veel Franse kunst naar voren. Behalve schilderijen vindt u er ook beeldhouwwerken.

Het d’Orsay museum in Parijs is niet alleen maar interessant vanwege wat er hangt. Ook aan het gebouw zelf hangt een verhaal. Het museum werd in 1986 geopend in het voormalige station van Parijs, Gare d’Orsay. Het meest beroemde wat daar momenteel nog steeds aan herinnert, is de immense stationsklok. De immense stationshal is omgetoverd tot elegante showroom voor kunst. Maar als u rond kijkt ziet u zeker de mooie stationshallen en kunt u zich voorstellen hoe dat er vroeger uit moet hebben gezien.

De collectie van Musée d’Orsay bestaat uit een groot aantal schilderijen van beroemde schilders, wat het interessant maakt voor de jeugd van tegenwoordig. Er hangen onder andere schilderijen van Van Gogh, Monet, Renoir en Rousseau.

Notre Dame in Parijs

De Onze Lieve Vrouwenkerk, de Notre Dame in Parijs, is samen met de Sacre Coeur basiliek één van de bekendste kerken in Parijs. Denk nu zeker niet dat een studiereis Parijs een saaie tocht langs kerken en kathedralen is, want niets is minder waar.

De Notre Dame is een prachtig gebouw en een bezoek binnen duurt niet lang. Toch is het mooi om één van de belangrijkste monumenten in de Parijse geschiedenis te bezoeken. Als u komt op een moment dat er een dienst gehouden wordt, dan kunt u alleen langs de achterkant van de Notre Dame lopen, terwijl de gelovigen hun dienst volgen.

Het plein voor de Notre Dame is één en al gezelligheid. En wist u dat de Notre Dame op een soort schiereilandje in de Seine ligt? Het is dus eigenlijk al een beleving op zich om er naartoe te gaan.