Studiereis New York

Laat uw groep kennis maken met het echte New York, tijdens een studiereis kunnen wij u helpen met het samenstellen van een leerzaam programma waarin educatie en plezier voorop staan. Wij organiseren graag uw complete studiereis naar New York incl. accommodaties, vliegreis en programma! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

Voorbeeld excursies bij een studiereis New York

Boottocht rond Manhattan Island

Een bezoek aan New York is niet volledig als u het Vrijheidsbeeld niet heeft gezien. Dit symbool van Amerika en van New York zelf, staat op een klein eiland, Liberty Island, en is dus te bereiken per boot. Er worden elke dag boottochten georganiseerd voor de vele belangstellenden die het Statue of Liberty willen bewonderen. We raden daarom ook aan van te voren kaartjes te (laten) regelen, want op de bonnefooi is de kans groot dat er geen plaats meer is.

De boottochten starten allemaal vanaf het ‘vasteland’ van Manhattan (Manhattan is eigenlijk een eiland, vandaar de naam Manhattan Island). De tocht voert u langs de kust van Manhattan Island naar Liberty Island met het Vrijheidsbeeld. Ze worden vaak in één boottocht aangedaan samen met Ellis Island. Dit eiland werd aan het eind van de 19e eeuw gebruikt als aankomsthaven voor immigranten. Hier werd iedereen geregistreerd en werd er gekeken of iedereen gezond was, voordat ze toegelaten werden tot de Verenigde Staten.

Een leuke en leerzame excursie, zo’n boottocht bij New York!

American Museum of Natural History

Het Natural History Museum in New York is echt een must voor iedereen die van natuur houdt. Het herbergt een grote collectie informatie en diorama’s van Afrikaanse, Noord-Amerikaanse en Aziatische dieren. Het museum is onder andere opgericht door Theodore Roosevelt, de vader van de voormalige Amerikaanse president. Er zijn maar liefst 200 onderzoekers in dienst en er worden elk jaar vele veldexpedities op touw gezet.

U vindt onder andere een verdieping over de dinosauriërs in het Natural History Museum, maar u vindt hier ook een grote opgezette blauwe vinvis en onder andere de ‘Star of India’, de grootste blauwe saffier ter wereld! Ook is er een deel gewijd aan de antropologie, zoals de Mexicaanse, Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische mensen en cultuur. Een van de hoogtepunten is het Planetarium; een grote glazen kubus waar u onder andere films over het heelal kunt zien.

Al met al is er enorm veel te beleven in dit mooie museum in New York. Gaat u met een groep die natuur wel kan waarderen? Dat is dit absoluut een aanrader!

9/11 Memorial Museum & Monument

De geschiedenis van dit herdenkingsobject hoeven we u niet te vertellen. De aanslagen van 9/11 worden hier herdacht, met twee indrukwekkende ‘watervallen’ met inscripties met alle namen van alle slachtoffers erin gegraveerd, op de plekken waar ooit de Twin Towers stonden. Het is een sober, maar indrukwekkend geheel.

Intussen is op Ground Zero weer één nieuwe toren gebouwd (World Trade One) en die is ook al in gebruik. Behalve de nieuwe toren en de watervallen, omgeven door een rustig ogend geheel waar ook groen geplant is, is er ook een memorial museum ingericht. Hier kunt u alles kunt lezen over de aanslagen, u laten inspireren door de verhalen van overlevenden en een goed beeld krijgen van het gebeurde.

Het geheel van het 9/11 Memorial Museum is mooi en indrukwekkend. Tijdens een vakantie in New York moet u daar eigenlijk wel even een kijkje nemen. Het is er vaak druk, dus vooraf kaartjes regelen is een aanrader, ook om uw wachttijd te verkorten.


Op studiereis naar New York? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leerzaam programma inclusief accommodaties en vervoer voor uw studiereis naar New York. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Empire State Building

Het hoogste gebouw van New York, met een hoogte van 443 meter, is een must als u in New York bent! Een prachtig uitzicht over de stad, de rivier de Hudson en daarachter New Jersey, maakt het meer dan de moeite waard. Er zijn verschillende niveaus waar u uit kunt stappen. Op de 86e (!) verdieping is een uitkijkpunt (het Observation Deck). U kunt het helemaal rondlopen om het uitzicht aan alle kanten te bekijken. Voor een klein bedrag kunt u ook een apparaatje met een koptelefoon huren, dat u uitleg geeft over alle uitkijkpunten die u boven ziet. U ziet een plaatje op het apparaat, zodat u datzelfde punt ‘live’ op kunt zoeken als u bovenop het gebouw staat. Als u op ‘play’ klikt, krijgt u allerlei info over die bezienswaardigheden in New York.

Voor wie durft…. voor een klein extra bedrag kunt u nog hoger! Tot op de 102e verdieping! Het uitkijkpunt is daar veel kleiner, maar des te indrukwekkender.

Wist u dat…
De verlichting van het Empire State Building steeds anders is? Het kan aangepast worden aan het seizoen, zoals Kerst, of aan speciale gebeurtenissen zoals grote sportevenementen.

Guggenheim museum

Kunstliefhebber? Dan mag u het Guggenheim museum in New York, aan 5th Avenue, niet missen. Alleen het gebouw al is een kunstwerk op zich. De expositieruimte is in de vorm van een spiraal. Als dat niet inspirerend is…

Het Guggenheim museum herbergt vooral moderne kunst:

-Postimpressionisme
-Modernisme
-Expressionisme
-Dadaïsme
-Neoplasticisme
-Surrealisme
-Abstract expressionisme, en
-Neoconceptualisme

Er hangen werken van Picasso, Karel Appel, Fernand Léger en nog vele anderen.

Washington, politiek Amerika

Heeft u wat langer de tijd tijdens uw citytrip New York? Maak dan ook eens een uitstapje naar Washington, het hart van de Amerikaanse politiek en de bakermat van het Witte Huis. Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten en er is dus altijd wat te doen! De stad is vernoemd naar de eerste president van Amerika (George Washington) en werd bij het ‘maken’ van de stad, al gezien als hoofdstad. De belangrijkste onderdelen van de stad zijn opgedeeld volgens de scheiding der machten (de drie gescheiden machten).

Het Washington Monument vormt het middelpunt van een half kruis. Aan het ene uiteinde vindt u het Witte Huis (uitvoerende macht, de President) en aan het andere uiteinde vindt u het Capitool (de wetgevende macht). Het Washington Monument is een grote obelisk die werd gemaakt ter ere van de eerste Amerikaanse President. In het Capitool vindt u de zetel van de volksvertegenwoordiging. Het militaire centrum Pentagon bevindt zich tegenwoordig in Virginia.

Er zijn nog meer bezienswaardigheden in Washington, zoals musea en parken. Maar de meeste bezienswaardigheden herbergen toch veel politiek. Een interesse en leerzame excursie als u die opneemt in uw citytrip naar New York.