Studiereis Londen

Een studiereis naar Londen is al sinds jaar en dag populair. Niet heel origineel, maar wel populair met een reden. Want Londen bruist! Het is een stad vol cultuur, plezier en uitgaansmogelijkheden. Dus wat uw doel ook is of in welke studierichting u ook activiteiten wilt ondernemen, wij zijn ervan overtuigd dat er in Londen altijd iets bij uw wensen past.

Ga mee naar een musical in Londen. Of bezoek één van de vele musea in Londen, bijvoorbeeld het Cavalerie museum. En wat dacht u van een bezoekje aan Buckingham Palace tijdens de studiereis? Er moet natuurlijk ook een educatief aspect in de reis zitten. Het leuke is echter dat veel van de activiteiten en bezienswaardigheden in Londen zowel educatief als leuk zijn!

Neem rustig een kijkje op deze pagina om te zien wat u met uw groep in Londen kunt doen en welke bezienswaardigheden er zijn. Laat u inspireren. Heeft u zelf ideeën of wensen die hier niet vermeld staan? Vertel het ons. Samen met u maken we een passend programma op maat maken. Wedden dat u het geweldig zult hebben met uw groep in Londen?

Voorbeelden van excursies tijdens een studiereis naar Londen

Household Cavalry Museum

Met studenten op reis is altijd een combinatie van plezier en educatie. Ze moeten het naar hun zin hebben en er tegelijkertijd iets van opsteken. Een leuk uitje dat beide combineert is het Household Cavalry Museum. Dit museum vertelt op een leuke manier alles over het ontstaan van de Britse cavalerie, en vertelt van alles over de traditionele ceremonies waar ze bij betrokken zijn met betrekking tot de Britse Koninklijke familie, en hoe dat in z’n werk gaat. Wat doet de cavalerie in Engeland eigenlijk en wat is hun rol vandaag de dag?

Het is een leuke toer langs allerlei uniformen, van zowel paard als ruiter, maar ook van awards, vaandels en zelfs de Royal Stables (de Koninklijke stallen). Die zijn namelijk wel gescheiden van het museum, maar enkel door een glazen wand. Zo krijgt u dus toch een kijkje in de keuken bij de Royal Stables!

Wie het leuk vindt kan ook de video bekijken waarin ze dieper ingaan op de paarden van de cavalerie. Welke paarden worden er gebruikt (en waarom zijn er zoveel zwarte paarden!), waar worden ze op uitgekozen en hoe worden ze getraind tot de bijzondere paarden die ze zijn om in de cavalerie te mogen lopen? Er worden ook scenes getoond van de cavalerie tijdens bijvoorbeeld de Slag bij Waterloo.

Extra leuk: sinds kort krijgt u als u het Household Cavalry Museum in Londen bezoekt, een interactieve touch screen apparaat mee. Dit apparaat vertelt, net als een echte gids, alles over het museum en alle stukken die u ziet.

London Eye

Oké, u krijgt misschien niet de hele klas mee op dit avontuur. Maar voor wie durft, is dit een onmisbare ervaring in Londen: het London Eye reuzenrad. Met zijn 135 meter hoogte geeft het een geweldig en imponerend uitzicht over Londen. Het gaat niet snel (een ritje in het London Eye duurt zo’n 30 minuten), maar dan heeft u ook volop de tijd om ervan te genieten. En als er studiegenoten beneden wachten, is er bovendien ook genoeg te doen in die tijd.

Het London Eye reuzenrad staat aan de oever van de rivier de Theems. Geweldig mooi van bovenaf, want u kijkt uit op het water en de 36 bruggen die de oevers van de Theems met elkaar verbinden.

Met 32 wagentjes en een snelheid van 0,26 meter per seconde, gaat het reuzenrad zo langzaam dat het niet eens stil hoeft te staan om in of uit de wagentjes te stappen.

In de omgeving van het reuzenrad is het een en al gezelligheid. In de winter wordt zelfs het Frostival georganiseerd en kun je ook Eyeskaten voor het reuzenrad. Er zijn combi-kaartjes te koop voor het London Eye en de schaatsbaan, maar ook alleen voor één van beide.

Tour langs James Bond-filmlocaties

James Bond is iets van alle generaties en dus leuk voor zowel de leerlingen als de docenten. Laat een echte Bond-expert je meenemen op avontuur in Londen, langs alle plekken waar 007 zijn avonturen beleeft tijdens zijn werk voor de Britse geheime dienst. Het hoofdkwartier is altijd gevestigd in Londen en dus zijn er talloze plekken waar gefilmd is voor de Bond-films!

Het leuke aan een tour met een Bond-expert is dat je niet alleen de bekende plekken ziet, maar ook de minder bekende plekken ziet én verhalen hoort die weinig mensen kennen!

Een wandeling door Westminster, het politieke hart van Londen, vertelt u alles over de politieke intriges waar agent 007 in verzeild raakte. En in Planet Hollywood staat een flinke verzameling rekwisieten die gebruikt werden in de films, zoals in Live and Let Die.

U kunt met uw groep aansluiten bij een bestaande rondleiding, maar we kunnen ook een privé rondleiding in Londen met uw groep organiseren. Zo kunnen we het programma uitstekend op uw studiereis afstemmen.


Op studiereis naar Londen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een educatief programma voor een stedenreis naar het schitterende Londen. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Buckingham Palace

Buckingham Palace mag niet ontbreken tijdens een studiereis naar Londen. Het kloppende hart van de Koninklijke familie, één van de belangrijkste Koninklijke residenties in Groot-Brittannië. U kunt er sowieso altijd even gaan kijken, bijvoorbeeld om de wisseling van de wacht te zien. Wat we ook aan kunnen raden is een tour door Buckingham Palace. Zo krijgt u veel meer te horen over het wel en wee van het paleis.

Een Buckingham Palace tour neemt u onder andere mee langs de Royal Mews (Koninklijke stallen, andere dan die van de Cavalerie), waar de paarden staan die tijdens officiële ceremonies met de Koningin worden gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens een kroning of een huwelijk. Hier staat ook de Gold State Coach, de koets die gebruikt wordt bij die ceremonies.

Binnen kan uw groep onder andere de Throne Room bewonderen, de troonzaal waar, zoals de traditie voorschrijft, altijd de foto’s van de Koninklijke huwelijken gemaakt worden. Verder ziet u de vele andere kamers en zalen die het paleis rijk is. En ten slotte kunt u na de rondleiding nog op uw gemak genieten van de paleistuinen. Binnen mogen geen foto’s gemaakt worden, maar in de paleistuinen wel. Het is er prachtig.

Banqueting House

Nog meer Koninklijke geschiedenis is te vinden in Banqueting House, het enige overgebleven deel van het Palace of Whitehall sinds daar brand uitbrak in de 17e eeuw. Dit is de plek waar Karel I werd onthoofd na de Engelse burgeroorlog, maar ook de plek waar u, iets vrolijker, prachtige muur- en plafondschilderingen van Peter Paul Rubens kunt bewonderen.

Het Koninklijke huis heeft een lange historie, waarvan Buckingham Palace een groot, maar zeker niet het enige onderdeel is. Als u een groepsreis naar Londen organiseert met het oog op historie of cultuur, dan is het dit zeker een mooie aanvulling op uw reis. Vindt u het iets teveel van het goede, dan kunt u ook alleen naar Buckingham Palace gaan.

Dagtrip naar Stonehenge & Bath

Als uw studiereis naar Londen wat langer duurt, heeft u wellicht een dagje de tijd om een uitstapje naar Stonehenge te maken. Iedereen kent de beelden van Stonehenge wel. Een bijzonder overblijfsel uit de Jonge Steentijd. Er wordt geschat dat het ontstaan van Stonehenge zo rond 2300 jaar voor Christus al begon. Ook zijn er bewijzen dat de bouw van het totale gebied maar liefst 3.000 jaar duurde. Een belangrijke gebeurtenis dus.

Het is één van de beroemdste prehistorische plekken op aarde. Het staat niet voor niets op de UNESCO-Wereld Erfgoedlijst en in beheer van English Heritage (Erfgoed) organisatie. Een excursie naar Stonehenge is dan historisch gezien ontzettend interessant.

Veelal wordt Stonehenge gecombineerd met een bezoek aan de plaats Bath, waar u veel thermale baden vindt waarvan de oorsprong zich al zo’n 2.000 jaar geleden bevond. De bronnen zouden volgens de legende helende krachten hebben. De oude Romeinse plaats bevat ook vele bijzondere bouwwerken, de architectuur is prachtig.

Zowel Stonehenge als Bath hebben niet alleen een rijke historie, maar ook een spirituele betekenis. In Bath dacht men vroeger te kunnen genezen en ook tegenwoordig worden de baden nog als gezond gezien. Bij Stonehenge geloven onder andere de Orde van oude Druïden dat de Midsummer Sunrise heel belangrijk is. Ook hechten veel groeperingen aan het astronomische belang van Stonehenge.

Een leuk uitstapje tijdens uw studiereis Londen als u tijd heeft om een dagje de stad uit te gaan.