Studiereis Barcelona

Barcelona is een schitterende stad in het noord-oosten van Spanje. De stad biedt een fantastische combinatie tussen stad en strand met een groot aantal bezienswaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en architectuur. Wat dacht u van de wereldwijd bekende basiliek La Sagrada Familia, ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudi? Ook het park Güell van dezelfde architect is een fantastische trekpleister.

Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en architectuur is Barcelona een zeer geschikte stad voor een studiereis. Travel Together Groepsreizen organiseert graag voor uw groep een studiereis op maat op basis van uw leerdoelen en wensen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Excursies & activiteiten

Flamenco-avond

Liefhebbers van dans en kunst in uw groep? Kenners zien de Flamenco dans als een gepassioneerde kunstvorm! De Flamenco is een muzieksoort met daarbij behorende dans uit Spanje. Wereldwijd is de dans bekend door de ritmische klanken en vrolijke gekleurde jurken en waaiers.

Tijdens deze avond krijgt u een optreden van een professionele flamencogroep die er een spectaculaire show van maakt. Wilt u met uw groep deze typisch Spaanse dans leren kennen? Dan nemen wij graag deze flamenco avond op in uw programma.

Gaat u op reis met een groep die wel van wat avontuur houdt? Dan kunnen we ook flamencolessen voor jullie regelen. Een leuke manier om met elkaar op te trekken en nog bijzonder ook!

La Sagrada Familia

Deze bijzondere basiliek in het hart van Barcelona is wereldberoemd en een must see voor iedere toerist in Barcelona. De ontwerper Antoni Gaudí had een bijzondere manier van ontwerpen en een bijzonder oog voor kunst. U komt zijn ontwerpen overal in Barcelona tegen en u en de studiegroep zullen de gebouwen ook direct herkennen als ontworpen door Gaudí.

De Sagrada Familia werd in 1882 ontworpen met het doel een kerk voor de armen te bouwen. Sindsdien is de kerk eigenlijk nooit helemaal afgekomen en wordt er tot op heden nog steeds aan gewerkt. Het entreegeld dat u voor het betreden van de basiliek betaalt, wordt weer gebruikt om verder te kunnen werken aan dit kunstwerk.

Het is zowel van binnen als van buiten heel bijzonder. Met zijn ‘Catalaanse modernistische stijl’ heeft de Sagrada Familia in Barcelona een geheel eigen karakter gekregen en is het inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona. Een must see tijdens studiereizen naar Barcelona.

Park Güell

Architect Antoni Gaudí is zoals gezegd één van de belangrijkste figuren uit de Catalaanse historie. U vindt zijn werk door heel Barcelona en niet in de minste mate. Bovenop een berg in Barcelona ligt Park Guëll, een voormalige villa met park waar Gaudí zijn talent op heeft losgelaten.

U vindt er alleen maar herkenbare Gaudí architectuur, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van gekleurd mozaïek. Bijvoorbeeld de beroemde salamander/draak (naar eigen interpretatie) die u ziet op de foto hierboven.

De Catalanen zijn apetrots op hun ontwerper en steken dat niet onder stoelen of banken. Of u en uw studenten het zelf ook mooi vinden, is aan jullie zelf om te beslissen. Dat het bijzonder is, staat in ieder geval als een paal boven water.

Het park is niet groot en de meeste mensen doen er ongeveer een uur over om alles in het park te zien. Voor groepen kunnen er niet altijd kaartjes gereserveerd worden. Er mogen een beperkt aantal mensen tegelijk het park in (zo’n 800) en vanwege de enorme drukte reserveren ze vaak niet voor grote groepen. Als we uw studiereis naar Barcelona mogen organiseren, zouden we een bezoek aan Park Guëll op een doordeweekse dag plannen en vroeg in de ochtend, om de vele andere bewonderaars zoveel mogelijk uit de weg te gaan.


Een studiereis naar Barcelona? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leerzame studiereis naar Barcelona. Het complete programma wordt op basis van uw wensen & eventuele leerdoelen samengesteld.

Segway tour

Het mooiste van Barcelona ziet u tijdens een Segway tour! Onder leiding van een gids rijdt uw groep met segways (zie de afbeelding hierboven) naar de mooiste plekken van Barcelona. Uw groep bezoekt onder andere de gotische wijk van de stad (Barrio Gótico), de historische visserswijk en de oude binnenwijken van Barcelona.

Laat ons een Segway tour opnemen in uw reisprogramma. De origineelste manier om Barcelona te ontdekken!

Musea in Barcelona

Met uw groep interessante musea bezoeken in Barcelona? Wij nemen graag een museumkaart op in uw reisplan! Met de museumkaart kunt u dankzij ons inkoopvoordeel tegen een zeer interessant tarief de volgende musea bezoeken:

  • Nationaal kunstmuseum van Catalonië
  • Picasso Museum
  • Museum van Moderne Kunst in Barcelona
  • Fundacío Joan Miró
  • Fundació Antoni Tàpies
  • Museum van Moderne Kunst in Barcelona

Camp Nou: Stadion van FC Barcelona

Voetballiefhebbers in uw groep? Dan mag tijdens deze studiereis een bezoekje aan het wereldwijd beroemde stadion Camp Nou niet ontbreken. De thuishaven van FC Barcelona biedt ruimte aan meer dan 90.000 toeschouwers en is dagelijks open.

In het stadion kunt uw groep genieten van een rondleiding waar u zelfs in de kleedkamers en persruimte van de club komt te staan! Ook behoort een bezoek aan het museum van de club tot de mogelijkheden, hier maakt u kennis met de rijke geschiedenis van de club en ziet u de vele prijzen die FC Barcelona gewonnen heeft.

Wij helpen u graag bij het organiseren van een voetbaluitje tijdens uw studiereis! Vraag naar de mogelijkheden.