Groepsreis Wenen

Wenen is werkelijk prachtig! Het staat bekend als muziekstad en geboortestad van de beroemdste componisten. Bovendien zijn er vele prachtige kathedralen en straalt de hele stad klasse uit. Een groepsreis Wenen is heel leuk als u bijvoorbeeld met uw koor vereniging op reis gaat. Bezoek eens een bijzondere opera of andere muziekvoorstelling. Wat overigens ook erg aan te raden is als u een ander reisgezelschap heeft. Wenen en muziek zijn met elkaar verweven en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar er is meer! Lees alles over groepsreizen Wenen en de bezienswaardigheden op deze pagina.

Bezienswaardigheden en excursies

De Staatsopera

Wilt u een bijzondere klassieke voorstelling bijwonen, doet dat dan in de Staatsopera. Het is niet voordelig, maar draagt wel echt bij aan de algehele sfeer en de beleving van de opera. De Staatsopera in Wenen is prachtig en biedt vele mooie voorstellingen.

Natuurlijk kunnen we ook kijken naar andere plekken in Wenen om een voorstelling bij te wonen. Er is aanbod zat. Vertel ons uw wensen en wij zoeken samen met u een leuke voorstelling voor u uit.

Schloss Schönbrunn

Slot Schönbrunn is een voormalig paleis dat een van de mooiste van heel Oostenrijk is. U kunt geen groepsreis naar Wenen gemaakt hebben zonder dit slot gezien te hebben. De architectuur stijgt hoog boven vele andere gebouwen uit en ook het interieur is werkelijk prachtig. Het staat sinds 1996 bovendien op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Keizerin Sisi heeft hier zelfs nog haar intrek genomen in het verleden.

De Stephansdom

De Stephansdom is de grootste kathedraal van Oostenrijk, met een lengte van maar liefst 107 meter en een breedte van 34 meter. Het is een indrukwekkend bouwwerk met een historie die verder terug gaat dan de geschiedenis van Oostenrijk-Hongarije. Het heeft de Tweede Wereldoorlog niet ongeschonden doorstaan, maar is mooi gerestaureerd en schittert vandaag de dag nog steeds in Wenen.


Naar Wenen met uw groep? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een groepsreis naar Wenen. Wij stellen het hele programma samen op basis van uw wensen.

De Sisi-tour (Sissi-tour)

Keizerin Sisi, of Sissi, is een onvergetelijk figuur in de Oostenrijkse geschiedenis en nauw verbonden met Wenen. Onmisbaar tijdens deze tour is Slot Schönbrunn, waar Sisi gewoond heeft. Verder neemt de tour u mee naar Hofburg, het winterpaleis van Sisi, het Sisi-museum en de Augustinerkirche, de kerk waar Sisi trouwde met Franz Joseph I. Het leven van Sisi was verweven met de hele stad. U zult dus op veel plekken sowieso herinneringen aan haar terug vinden.

Stadstour Wenen

Leuk om met uw groep te doen: een stadstour door Wenen. Een gids vertelt u alles over de historie, het nieuws van vandaag, neemt u mee langs alle bezienswaardigheden en neemt u ook mee langs de kleinere straatjes en hofjes waar u anders niet zou komen.

Musea in Wenen

Als mensen in uw groep van musea houden, dan zitten ze hier gebakken. Het Natural History museum en het Leopold museum zijn slechts twee van de bekendste Weense musea. Wij reserveren graag kaartjes voor uw groep, die bovendien waar goedkoper zijn als u in groepsverband en van tevoren reserveert.

Andere leuke musea zijn en het Wenen museum, het ‘Haus der Musik’ (muziekhuis), de nationale bibliotheek, het natuurhistorisch museum en vele kunstmusea.