Groepsreis Tallinn

Tallinn is een opkomende vakantiebestemming voor een leuke stedentrip. De hoofdstad van Estland staat bekend om het compacte historische stadscentrum, het verschil tussen oud en modern en de aantrekkelijke prijzen ter plaatse. Ontdek de ‘Vanalinn'(Oude stad), loop over de oude stadsmuren en laat je verrassen door de trendy bars met spectaculair uitzicht. Tallinn is de ideale stad voor groepen die iets anders willen dan de bekende steden in Europa, zoals Londen en Parijs!

Tallinn - Informatie & Excursies voor in uw reisprogramma

Vanalinn(Oude stad)

Vanalinn betekent in het Nederlands letterlijk ‘Oude stad’. In Vanalinn vindt u dan ook de oude binnenstad van Tallinn, een toeristische trekpleister onder toeristen en absoluut de moeite waard om te bezoeken. De binnenstad is opgedeeld in een hoog en laag gedeelte: Toompea en All-linn. Tot de 18e eeuw waren deze delen losse steden, hierna zijn ze met elkaar verbonden en kregen ze samen de naam ‘Tallinn’.

In de oude binnenstad zijn de Domberg, het Raadhuisplein en Dikke Margareta echte blikvangers. De binnenstad is compact en de afstanden zijn goed te lopen, dit maakt Tallinn een fijne bestemming voor een leuke stedentrip. Tip: Boek bij ons een stadstour onder leiding van een gids. De gids vertelt u graag meer over de historie en doeleinden van de verschillende gebouwen.

Oude stadsmuren

De stad Tallinn staat bekend om de grote stadsmuren, die de stad vroeger een onneembare vesting maakte. De stadsmuur was in de 15e eeuw namelijk wel 2,35km lang, 16 meter hoog en tot wel 3 meter dik! Ook had de muur 40 uitkijktorens om gevaar te spotten.

Vandaag de dag staat er nog steeds een groot deel van de muur, namelijk 1,85 kilometer en 26 torens. De blikvanger van de muur is de kanontoren ‘Dikke Margareta’, met een doorsnee van 25 meter!

Alleen een wandeling langs de kolossale muur is al een beleving, waan u in de middeleeuwen en geniet. Ook zijn er delen van de muur die toegankelijk zijn voor publiek, een echte aanrader met mooi uitzicht over de oude stad.

Culinaire fietstour door Tallinn

Ga onder leiding van een gids mee op culinaire fietstour door het veelzijdige Tallinn. Tijdens de tour legt de gids uw groep graag alles uit over de stad, de gebouwen en vooral over de specialiteiten in de keuken van Estland. Zo worden er stops gemaakt bij diverse eetgelegenheden met ieder hun eigen specialiteit. Wat dacht u van een ‘Silgusoust’? Een Baltische vissoort met spek en room. Of een Mulgikapsad? Een maaltijd met varkensvlees, zuurkool en gekookte aardappelen. Echte Estse specialiteiten die u kunt proeven tijdens de fietstour! Kortom: Een combinatie van culinair en cultureel. De ideale tour voor een groepsreis.


Naar Tallinn met uw groep? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Maakt u dit jaar een verrassende stedentrip naar het culturele Tallinn? Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van deze reis. Wij stellen het hele programma, inclusief accommodaties, activiteiten en vervoer samen op basis van uw wensen.