Groepsreis Rome

Rome is een gewéldige stad voor een heerlijke stedentrip met een groep. Het is uitstekend te organiseren met een groep, zodat u overal volop van kunt genieten. En er is zoveel te doen, u zult zich geen moment vervelen! U leest op deze pagina meer over de bezienswaardigheden in Rome en welke excursies u zou kunnen doen. Ook wordt er onderaan een voorbeeldprogramma getoond, zodat u een idee krijgt van het soort reis dat u kunt boeken. Maar vergeet niet dat wij alles voor u op maat maken. We kunnen alles naar uw wensen aanpassen en maken graag samen met u uw groepsreis op maat. Gaat u met uw groep naar Rome?

Groepsreis Rome: Excursies & Bezienswaardigheden Rome

Het Colosseum in Rome

Zonder twijfel is het Colosseum in Rome hét herkenningspunt van de stad. Iedereen kent dit bijzondere amfitheater uit de Romeinse tijd wel, maar het bekijken is een belevenis op zich. U kunt er zelfs nog toegang tot krijgen en het van dichtbij bekijken. Wij regelen voor uw groep vooraf alvast toegangskaartjes, zodat u niet lang in de rij hoeft te staan. Indien gewenst kunnen we ook een rondleiding voor u boeken. Zo komt u nog meer te weten over de historie van dit bijzondere Romeinse kunstwerk.

Ook als u het Collosseum niet in wilt, is het toch de moeite waard om het even van buitenaf te bekijken. ’s Avonds wordt het Collosseum sfeervol verlicht en is het zelfs nog mooier.

Een excursie naar het Colosseum is eigenlijk een must tijdens uw stedentrip Rome met een groep.

Het is overigens een enorm bouwwerk. Wist je dat het Colosseum maar liefst 80 ingangen heeft? Het is indertijd gebouwd om maar liefst 50.000 bewonderaars te ontvangen. Het is van oorsprong gebouwd om gevechten in te organiseren tussen mens en dier, dier en dier of mens en mens. Geen heel gezellige oorsprong, maar gelukkig werd dit in het jaar 404 al verboden door de toenmalige keizer. Vandaag de dag kunt u vooral genieten van de mooie overblijfselen, want de Romeinen wisten wel hoe ze moesten bouwen.

Leuk weetje: nadat het niet meer als amfitheater in gebruik was, werd het Colosseum een soort steengroeve. Zo is onder andere de Sint Pieter basiliek op het Sint Pieterplein (in Vaticaanstad) gebouwd van steden uit het Colosseum!

Must see: Vaticaanstad en het Sint Pietersplein

Italië is een sterk katholiek land waar niet voor niets het hart van het katholicisme is gevestigd: het Vaticaan in Rome is een enorm bijzondere plek. Het is de plek waar de Paus woont en waar bijzondere evenementen uit het katholicisme plaatsvinden. Vaticaanstad is officieel geen Italiaans grondgebied, maar een op zichzelf staand staatje. Omdat het wel omringd wordt door Italië en in Rome ligt, zien we het vaak toch gewoon als onderdeel van Rome.

In Vaticaanstad is er niet alleen het Vaticaan zelf, waar de Paus huishoudt, maar ook het beroemde Sint Pietersplein. Als er bijzondere gelegenheden plaatsvinden, stroomt het Sint Pietersplein in Rome helemaal vol met gelovigen. Maar ook op alle andere dagen willen veel mensen de plek bewonderen.

Hier vindt u ook de Sint Pietersbasiliek, een basiliek met een rijk verleden. Al in het jaar 324 bouwde men deze basiliek, die later meerdere malen afgebroken en heropgebouwd is. Onder andere kunstenaar Michelangelo heeft gewerkt aan het ontwerp en de bouw van de Sint Pietersbasiliek. Zoals vele basilieken is ook deze rijkelijk versierd, onder andere door Gian Lorenzoe Bernini, die u misschien wel kent uit Dan Brown’s boek het Bernini Mysterie.

Overigens vindt u in Vaticaanstad nog veel meer terug van de hand van Michelangelo. Wat dacht u van de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, die bijvoorbeeld gebruikt wordt als conclaafruimte, waar de kardinalen samenkomen om een nieuwe Paus te kiezen. De Sixtijnse Kapel is rijkelijk versierd met vele fresco’s van Michelangelo en andere kunstenaars uit vroegere tijden. Ook vandaag de dag nog worden er dagelijks koren verzorgd in de Sixtijnse kapel. U kunt die ook bijwonen, want u vindt de Sixtijnse Kapel in het Vaticaanmuseum.

We kunnen pagina’s lang spenderen aan het bijzondere Vaticaanstad met zijn rijke historie, maar zelfs daar zouden we nog niet genoeg aan hebben. Het meest interessante is als u met uw groep zelf Vaticaanstad bewondert. We raden een Vaticaan rondleiding met gids van harte aan, omdat dit de manier is om de meest interessante informatie tot u te nemen. Het is heel veel informatie en historie en een gids kan dat goed voor u bundelen en u voorzien van de meest interessante info.

Een bezoek aan Vaticaanstad, de Sintpietersbasiliek en het Sintpietersplein en de Sixtijnse Kapel hoort eigenlijk echt bij uw stedentrip Rome. Wij regelen graag de rondleidingen en excursies voor u.

Tip: vergeet geen kleding met lange mouwen en lange broekspijpen mee te nemen. U mag het Vaticaan niet betreden met blote armen of benen.

Forum Romanum Rome

In Rome is héél veel historie te vinden, dat is niets nieuws. Het Colosseum mag dan het bekendste zijn, maar er is nog véél meer. Zo ook het Forum Romanum.

Het Forum Romanum was hét handelscentrum in de oudheid. Op dit marktplein vond een levendige handel plaats, maar het werd ook gebruikt voor politieke samenkomsten en belangrijke evenementen zoals de kroning van keizer Augustus. Er stonden vroeger mooie marmeren tempels en basilieken op het plein, maar branden, plunderingen en aardbevingen hebben ervoor gezorgd dat daar weinig van overbleef.

Keizer Augustus had deze hoge tempels gebouwd omdat hij dan dichterbij de goden was. Ondanks de verwoestingen staan er nog steeds veel restanten op het Forum Romanum in Rome. Er staan nog meer dan genoeg overblijfselen om het bezoek aan het Forum Romanum interessant te maken!


De Trevi Fontein

Rome staat er vol mee: sfeervolle fonteinen waar mensen zich omheen verzamelen en ontspannen van het zonnetje genieten. Wist u dat u uit veel fonteinen in Rome ook gewoon kunt drinken? De beroemdste fontein in Rome is de Trevi Fontein. De Trevi Fontein is maar liefst 22 meter breed en 26 meter hoog en ligt aan het gelijknamige plein Piazza di Trevi. De fontein is ontworpen door Bernini (daar is hij weer), naar aanleiding van de gewoonte dat er vroeger op elke plek waar er nieuw water Rome in kwam stromen, een monument geplaatst moest worden. De naam Trevi komt dan ook van ‘Tre Via’, dat drie wegen betekent. Dus drie manieren om water in Rome te krijgen.

In Italië wordt geen bouwwerk gebouwd zonder een achterliggende gedachte en een betekenis. De Trevifontein beeldt de zeegod Oceanus uit, die op een schelpvormige strijdwagen die door gevleugelde paarden en jonge zeegoden (tritons) naar de oceaan wordt getrokken. Het beeld bevat twee paarden: één staand en één stijgerend. Dit symboliseert de twee gezichten van de zee.

Natuurlijk kunt u ook in de beroemde Trevifontein een muntje gooien. De bedoeling is dat u met uw rug naar de fontein gaat staan, uw ogen sluit en denkt aan het mooie Rome. U gooit het muntje dan over uw linkerschouder in de Romeinse fontein. Doet u dit, dan betekent het volgende de legende dat u ooit weer terug zal keren naar Rome… geen verkeerde gedachte, toch?

De Trevifontein is de beroemdste fontein in Rome, maar de stad staat er vol mee! Kijk maar eens rond als u door de stad loopt, u zult er tientallen, zo niet honderden voorbij zien komen.

Rondleiding Rome met Gids

Reserveer een super leuke en interessante rondleiding met gids in Rome. Rome heeft zo’n rijke historie en er is zo veel te zien, dat u soms zelf niet weet waar u moet beginnen. Zeker als u met een groep bent, is het fijn als er enige planning in uw programma zit. Geen besluiteloosheid van een groep, maar een voorop gepland programma met een gids. Extra leuk is dat de gids gewoon zoveel meer weet over de stad dan uzelf, en bovendien weten ze vaak leuke extraatjes die u niet in de boekjes leest.

Ander bijkomend voordeel van een rondleiding in Rome is dat we vooral alle toegangskaartjes al kunnen kopen, zodat u geen wachtrijen hoeft te trotseren. De wandeling brengt u bijvoorbeeld ongetwijfeld langs het Colosseum. Gezien de populariteit van het Colosseum zijn vooraf gekochte kaartjes geen overbodige luxe. Maar ook bij het Vaticaanmuseum en de Sixtijnse Kapel is het een voordeel.

Natuurlijk neemt een gids in Rome uw groep mee langs de beroemdste bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, Forum Romanum, Vaticaanstad en de Sint Pietersbasiliek. Maar wat extra leuk is, is dat u ook door pittoreske straatjes loopt, in authentieke Italiaanse trattoria komt en meer plekjes die wat rustiger en authentieker zijn. Een aanrader is ook de Oppius (één van de zeven heuvelen van Rome), vanwaar u een prachtig uitzicht op het Colosseum heeft!

De meeste rondleidingen in Rome zijn met een Engelstalige gids. Heeft u voorkeur voor een Nederlandstalige gids? Laat het ons dan weten, wij regelen het graag voor u.

De Spaanse Trappen

De Spaanse trappen zijn hét verzamelpunt van Rome. Heel Rome komt hier samen om elkaar te ontmoeten, zowel toeristen als lokale Italianen. Het is er dan ook een gezelligheid van jewelste en inmiddels een echte trekpleister.

De Spaanse trappen is eigenlijk een vreemde naam voor de trappen die leiden naar de kerk Trinità dei Monti, die van Franse oorsprong is. Toen die gebouwd werd in 1721, kwam er enige onenigheid omdat deze kerk grotendeels in het teken van Franse koning Lodewijk de 14e stond. De Italiaanse Paus was het daar niet mee eens. Uiteindelijk hebben ze een middenweg gevonden en zijn de trappen toch gebouwd. Met een Franse oorsprong en een bouwwerk dat in Italië staat, zou u niet verwachten dat het de naam ‘Spaanse trappen’ zou krijgen. Het is echter simpelweg vernoemd naar het nabijgelegen ‘Piazza Espagna’ (Spanjeplein).

Wilt u in de lente op reis naar Rome? Dan zijn de Spaanse trappen nog veel leuker, want ze worden dan helemaal versierd met bloemen.

Op 8 december viert Italië overigens het feest van Maria Onbevlekte Ontvangen. De Paus komt dan in hoogsteigen persoon een bloemstuk leggen bij het beeld van Maria aan de voet van de Spaanse trappen.

Het ontmoeten van de Paus wordt een lastige opgave, maar al uw andere wensen kunnen wij grotendeels wel waarheid laten worden. We kunnen de Spaanse trappen in uw groepsreis programma opnemen of bijvoorbeeld met een rondleiding in Rome de Spaanse trapperen aandoen. Er is keuze genoeg in Rome!


Met uw groep naar Rome? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een Groepsreis Rome Citytrip. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Reisprogramma Stedentrip Rome met een Groep

Dag 1: Vlucht naar Rome & Hotel in Rome

U vertrekt vanuit Amsterdam per vliegtuig naar de luchthaven van Rome. Vanaf het vliegveld wordt uw groep per transfer naar uw hotel in Rome gebracht.

Uw groep verblijft tijdens de reis in een hotel naar keuze. We kunnen samen kijken naar een hotel in het centrum van Rome of een voordeliger hotel iets buiten het centrum. U geeft uw wensen aan ons door en wij zoeken daarbij het perfecte hotel in Rome.

Dag 2: Rondleiding Rome: Van het Romeinse Rijk via de Middeleeuwen naar Mussolini

Na een goede nachtrust ontbijt u met de hele groep gezellig in uw hotel. Na het ontbijt gaan we op pad. Vandaag staat een super leuke en interessante rondleiding door Rome op het programma. Een Nederlandstalige gids neemt de groep mee op reis door het eeuwenoude Rome. U wandelt van het Romeinse Rijk via de Middeleeuwen tot aan de tijd van Mussolini en weer terug. Zo kunt u onderweg uiteraard het Colosseum bewonderen, maar ook het Forum Romanum (het oude marktplein) en de beroemde Trevi Fontein. De gids vertelt u de meest interessante dingen over de Romeinse geschiedenis en vertelt ook leuke anekdotes over het hedendaagse leven in Rome.

Na de wandeling ’s ochtends, hebben u en de groep ’s middags de tijd om zelf Rome te ontdekken. Zijn er speciale dingen die een ieder wilt zien, dan kunnen ze daar nu naartoe. Een aanrader is een wandeling door een van de stadsparken of een bezoek aan een van de vele musea die Rome rijk is.

Aan het eind van middag verzamelt u allemaal weer en dineert u met z’n allen op één van de sfeervolle pleinen in Rome!

 

Dag 3: Vaticaanstad, St. Pietersplein, St. Pieterskerk & Sixtijnse Kapel

Dat klinkt als een druk programma en dat is het enerzijds ook wel. Anderzijds liggen al deze bezienswaardigheden in Vaticaanstad: het Vaticaan zelf, het Sint Pietersplein met de Sint Pieterskerk, en ook het Vaticaanmuseum met de wereldberoemde Sixtijnse kapel. Het is dus zeker een drukke dag, maar het is de moeite meer dan waard.

De ochtend kunt u gebruiken om lekker uit te slapen en op uw gemak te ontbijten. ‘S middags nemen we u mee naar Vaticaanstad, waar een Nederlandse gids de groep meeneemt over het Sint Pietersplein en naar bijbehorende basiliek. De St. Pieterskerk staat wereldwijd bekend om de enorme grootte en het grote aantal kunstschatten. Daarna staat een bezoek aan de Sixtijnse Kapel op het programma, een ware aanbeveling voor kunstliefhebbers. Zowel de basiliek als de kapel zijn bovendien versierd met de mooiste fresco’s en beelden, die allen Bijbelse taferelen uitbeelden. Na het bezoek heeft u nog tijd om zelf het schitterende Vaticaanstad te ontdekken. Laat u overweldigen door de rijkdom op diverse manieren die Vaticaanstad is.

Na een bijzondere middag in Vaticaanstad brengen we u terug naar uw hotel in Rome (Vaticaanstad is officieel geen Italië, maar een onafhankelijk ministaatje).

 


Dag 4: Ontdek Rome op eigen geledenheid

De ochtend begint met een ontbijt in het hotel, de rest van de dag is ter vrije besteding. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rondvaart door Rome waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden in de stad vaart?

 

Dag 5: Ostia Antica

Vandaag laten we u kennismaken met Ostia Antica, waar we met de bus naartoe gaan. Ostia Antica was in de Romeinse tijd de havenstad van Rome. De stad ligt aan de monding van de rivier de Tiber. Op het hoogtepunt had de stad meer dan honderdduizend inwoners. Daarna is het echter in verval geraakt. In de 19e eeuw is men begonnen met opgravingen en tegenwoordig is Ostia Antica één van de best bewaarde steden uit de Romeinse tijd. Een gids toont u het beste van deze oude havenstad. Na de rondleiding heeft u zelf de gelegenheid om Ostia Antica te ontdekken. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

 

Dag 6: Ter vrije besteding

Vandaag is de dag ter vrije besteding. Ga gezellig met z’n allen op pad of splits op in groepjes. Een aanrader is om een van de markten te bezoeken in het centrum van Rome of om een dagje te shoppen. Pak alvast wat spulletjes in, want ’s avonds dineert u nog samen en daarna brengen we u weer naar het vliegveld. We hopen dat u terugkijkt op een heerlijke groepsvakantie in Rome!