Groepsreis Reykjavik

Dé ideale stedenreis is naar Reykjavik! Deze IJslandse hoofdstad heeft alles wat u zich kunt wensen. Het is een hele moderne stad vol mooie winkels, de betere souvenirs, hippe restaurants en lekker, uiteenlopende restaurants. Bovendien is het ontdekken van een stukje IJsland vanuit hier goed te doen. Ideaal voor een gezellige groepsreis!

We geven u graag alvast een paar tips voor uw groepsvakantie naar Reykjavik. Maar vertel het ons vooral als u zelf ook ideeën heeft. Bovendien is Reykjavik en omgeving zó veelzijdig, dat we u er graag meer over vertellen.

Voorbeeld activiteiten voor in uw reisprogramma

Reykjavik centrum

Op eigen gelegenheid door de stad struinen kan hier perfect. Het is geen grote stad, maar wel een hele leuke. De gevarieerde winkels zijn erg leuk en het is er heel gezellig. Met een beetje mooi weer stallen de IJslanders graag hun terrasjes uit. Let wel, ‘mooi’ weer in IJsland is een ander begrip dan bij ons. De temperaturen komen vaak niet boven de 15 graden uit, wat met een zonnetje al heel wat is voor IJslandse begrippen.

Walvissafari vanuit de haven

Hoe vaak zult u nog een walvis in levende lijve zien? Waarschijnlijk niet vaak. Bovendien is dit een ideale excursie om met een groep te doen. U kunt met z’n allen op dezelfde boot, waarmee u afzakt naar diepere wateren net buiten de kust. De kans is groot dat u daar één of meerdere walvissoorten zult zien. U moet uiteraard een beetje geluk hebben, maar het gebeurt regelmatig! Een deskundige gids gaat mee aan boord en vertelt u alles over verschillende walvissoorten en hun leven in en rondom IJslandse wateren.

Het Poollicht / Noorderlicht zien

IJsland is één van de beste plekken ter wereld waar u het Noorderlicht kunt zien. Dit unieke verschijnsel toont zich enkel wanneer zonnedeeltjes op de aarde botsen, waardoor de unieke groene vegen de hemel beschilderen. U kunt het Noorderlicht zien als het donker is en bij helder weer. Zoals wij hier de regenradar kennen, kennen zij daar de Aurora radar (Noorderlicht radar). Houdt deze apps goed in de gaten voor de voorspellingen!

U kunt vanuit Reykjavik op 2 manieren het Noorderlicht gaan bekijken:
– per boot
– per bus

Met de boot vaart u een klein stukje de kust uit, net ver genoeg om geen last te hebben van de ‘lichtvervuiling’. Met de bus doet u hetzelfde, maar dan over land.


Met uw groep naar Rome? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leuke groepsreis naar Reykjavik. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Uit eten in Reykjavik

De stad staat boordevol gezellige tentjes. Bijvoorbeeld in de haven of in hartje centrum. U kunt er alle soorten eten krijgen. Let wel, Reykjavik is een van de duurste steden van Europa. Wilt u gezellig met de hele groep eten in Reykjavik tijdens uw stedenreis, dan reserveren wij graag een leuk restaurant voor u. Visliefhebbers kunnen hier overigens hun hart ophalen.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een lagune die op natuurlijke wijze verward wordt door het hete water onder de grond. Dit stroomt de lagune die gecreëerd is in en vormt zo een geweldig spa-bad voor liefhebbers! Het water heeft een unieke helderblauwe kleur, wat het prachtig maakt. Het uitzicht wordt wel enigszins verstoord door de elektriciteitscentrale die ernaast staat, maar dat mag de pret niet drukken.

U kunt zich in de Blue Lagoon, net als in andere spa’s, ook laten masseren en andere behandelingen boeken. De Blue Lagoon werkt met tijdsloten. Het is aan te raden van tevoren te reserveren, zodat iedereen die mee wil tegelijk naar binnen kan en verzekerd is van een plekje.

Uitstapjes buiten Reykjavik (Geysir, paardrijden)

Ook buiten Reykjavik houdt IJsland niet op. Sterker nog, voor natuurliefhebbers begint het hier pas! Geysir ligt vlakbij Reykjavik en herbergt de grootste nog werkende geiser van IJsland. Elke paar minuten barst de Strokkur met duizelingwekkende kracht uit. De nabijgelegen waterval Gulfoss is overigens ook echt de moeite waard.

Ook paardrijden wordt hier gedaan door vrijwel iedere bezoeker. Dit komt omdat de unieke IJslandse paarden een geheel eigen gang hebben, waardoor iedereen erop kan rijden. Ook mensen zonder rijervaring kunnen hier een leuk, rustig ritje door de natuur mee maken.

Wij organiseren ook regelmatig incentive reizen naar IJsland. Kijk voor meer IJsland inspiratie eens op deze pagina. Of neem eens vrijblijvend contact met ons op om te overleggen wat u allemaal kunt doen tijdens een groepsreis IJsland.