Groepsreis New York

The Big Apple is de hipste, coolste, leukste en spectaculairste stad van de wereld. Bent u op zoek naar een spectaculaire stedentrip of een bedrijfsuitje naar het buitenland, dan is een groepsreis naar New York absoluut een aanrader. We garanderen u dat u zich niet zult vervelen. Als u besluit een reis naar New York te maken, zullen we samen met u het beste reisprogramma samenstellen. Dat kan betekenen dat u veel van uw tijd in de stad zelf indeelt, of dat wij u helpen met een leuk reisprogramma voor de hele groep. Een combinatie kan natuurlijk ook. Vooral bij het bezoeken van bezienswaardigheden kunnen wij goed van dienst zijn. Wij kunnen namelijk vaak voordeliger vooraf kaartjes kopen én ze in groepsverband aanschaffen. Ook voor teambuilding activiteiten zit u hier goed. En het is wel zo gezellig, toch?

Een mooie aanbieding New York maken we helemaal in overleg met u. U vertelt ons wat de wensen voor de groep zijn en wij zetten onze expertise in om een mooie aanbieding New York te maken.

We hebben op deze pagina een aantal van de bekendste bezienswaardigheden in New York op een rijtje gezet. Alles beschrijven is gewoonweg niet mogelijk. Houdt in gedachten dat New York nog zóveel meer te bieden heeft. Staats iets er niet bij en wilt u dat wel graag doen? Grote kans dat we dat gewoon voor u kunnen regelen! Overleg gerust met ons.

Groepsreis naar New York: Excursies & Bezienswaardigheden inspiratie

Ticket New York

Een ticket naar New York is niet altijd goedkoop. Het is daarom zaak gebruik te maken van onze inkoopcontacten om een zo scherp mogelijke prijs voor de hele groep te krijgen. Zo kunt u met een groep naar New York reizen en uw goed binnen uw budget blijven.
Er zijn mogelijkheden voor rechtstreekse vluchten of voor vluchten met een overstap. Soms is een overstap voordeliger en soms zijn er goedkope vliegtickets New York met een rechtstreekse verbinding.

New York City kent 3 grote vliegvelden: John F. Kenny Airport, La Guardia Airport en Newark International Airport. Deze laatste ligt eigenlijk niet in New York, maar in de naastgelegen staat New Jersey. Hemelsbreed is de afstand echter zo klein dat het een van de betere plaatsen is om te landen als u uw vakantie in New York gaat spenderen. Vliegen op Newark is dus zo gek nog niet.

Op het moment van boeken overleggen we eerst met u de opties en kijken we wat de beste keuze is voordat we een (altijd vrijblijvende) offerte voor u opmaken.

Groepsaccommodatie New York

Ook in accommodatie zijn er talloze keuzes. De stad is zo groot dat er voor alles wat u wilt wel iets te vinden is. Het hangt natuurlijk ook af van het budget van de groep. Zo zijn er leuke luxe hotels, hotels in het centrum van New York (prijziger) of hotels buiten de stad, die vaak veel betaalbaarder zijn. En het openbaar vervoer van en naar New York is betaalbaar en uitstekend geregeld. Afhankelijk van uw groep kunnen er ook appartementen geboekt worden of bijvoorbeeld hostels. Het voordeel van een accommodatie waar u de ruimte met meerdere mensen deelt, is dat u die kunt delen met uw eigen groep. En u profiteert dan toch van de voordeligere tarieven. Kortom, als u geïnteresseerd bent in een groepsreis naar New York, dan inventariseren we graag samen met u de mogelijkheden.

Eten en drinken in New York

Eigenlijk geldt voor alles wat je wilt doen in New York dat het kan. Er is zóveel dat er altijd iets waar u naar op zoek bent. Er is een overdaad een de echte Amerikaanse restaurants, de wat vettere hap zoals snackbars. Maar de opkomst van ‘organic food’ (biologisch eten) en de gezondheidshype die ook Amerika niet heeft overgeslagen, heeft ervoor gezorgd dat er ook veel gezonde restaurants te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld overal een lekkere sandwichbar vinden en er zijn saladebars in overvloed.  Als u een leuke dag voor de boeg hebt of team building activiteiten gepland hebt, dan kunnen wij natuurlijk ook voor uw lunch en/of diner zorgen.

New York City is een enorm multiculturele stad. Alle culturen zijn er terug te vinden en dus ook alle smaken van die culturen. In China Town kunt u terecht voor authentiek Chinees eten, in Little Italy voor een goede Italiaanse maaltijd en dan hebben we het nog niet over de vele internationale zaakjes die verspreid zitten over de stad. Van Italiaans tot Japans en van Oosters tot Afrikaans; u kunt er werkelijk alles vinden. Als u het leuk vindt om een van de internationale wijken in New York te ontdekken, dan is het erg leuk om in bijvoorbeeld Little Italy een hapje te eten.


Met uw groep naar New York? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leuke groepsreis naar New York. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Vrijheidsbeeld

De New York bezienswaardigheden zijn natuurlijk teveel om op te noemen. Als uw groep tijd heeft tijdens deze groepsreis New York, dan mag een bezoek aan het Statue of Liberty (het Vrijheidsbeeld) niet ontbreken. Het is misschien wel de meest bekeken toeristische attractie van New York, maar het is dan ook echt het symbool van de stad. Ooit gekregen van de Fransen, is Lady Liberty zoals de Amerikanen haar liefkozend noemen, inmiddels alweer sinds 1886 het gezicht van de stad. Letterlijk, want het 46 meter hoge beeld is een welkomstgebaar naar iedereen die aankwam in Amerika. Vroeger gebeurde dat vooral over water. Voordat je aan wal in New York mocht, kwam je eerst langs Liberty Island (het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat). Een warm welkom dus.

Vandaag de dag kun je het Vrijheidsbeeld ook beklimmen. De interesse is echter reusachtig, dus vooraf reserveren is aan te raden. Zonder ticket kunt u waarschijnlijk niet zomaar naar binnen. Zeker met een groep is dat lastiger. Vooraf Vrijheidsbeeld ticket voor de groep boeken is dus verstandig.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Ellis Island. Ellis Island is de plek waar immigranten vroeger als eerste arriveerden en gecontroleerd werden, alvorens ze toegelaten werden tot de Verenigde Staten. Er is ruime documentatie te vinden en het is heel interessant hier ook een kort bezoek aan te brengen.

Empire State Building

De stad is beroemd om de hoogbouw. Het Empire State Building is daar de ultieme belichaming van. U kunt het Empire State Building ‘beklimmen’ (met de lift uiteraard) inclusief audiotour die u alles vertelt over de historie van dit unieke gebouw. Wist u dat er een enorme groene gedachte achter de bouw zit? Het is een heel high tech en uiterst groen gebouw.

Bovendien is er een prachtig observation deck. Bijna bovenin kunt u naar buiten en genieten van een overweldigend uitzicht over New York. U kunt helemaal rondlopen en dus de hele stad zien: de Hudson met New Jersey aan de overkant, Central Park en nog veel meer

Het Empire State Building in New York is gebouwd met de intentie de allerhoogste wolkenkrabber ter wereld te zijn. Dat is het met 381 meter ook lange tijd geweest, totdat de Twin Towers gebouwd werden. Inmiddels is One World Trade Center (het gebouw dat nu op de plek van de oude Twin Towers staat) het Empire State Building alweer voorbij gestreefd. Het allerhoogste gebouw van de wereld staat vandaag de dag helemaal niet meer in New York, dat is namelijk de Burj Khalifa in Dubai. Desalniettemin is het Empire State Building bezoeken een van de populairste excursies tijdens onze groepsreizen New York.

Central Park

Een welkome afwisseling in de drukte van alledaags New York. Dit prachtige stadspark is bekend door haar rol in vele beroemde films en series en ook de inwoners van de stad hebben haar in het hart gesloten. Er wordt volop gebruikt gemaakt om te wandelen, even uit te rusten en een boek te lezen, te hardlopen of andere sporten te beoefenen, of gewoon om te genieten van de natuur. In de winter kunt u hier trouwens ook heel leuk schaatsen! Per jaar komen er zo’n 25 miljoen mensen Central Park bewonderen.

Wandelen kunt u er overigens prima, want het park is maar liefst 4 kilometer lang! Het begint op 59th street en eindigt op 110th street. Dat zijn dus 51 blokken! En wist u dat er zelfs een kleine dierentuin in het park is gevestigd?

Central Park is leuk als u tijdens uw groepsreis New York de stad aan het verkennen bent. De stad te voet verkennen is erg leuk, omdat u zo veel te zien krijgt. Grotere afstanden zijn uitstekend met de metro te doen. Als u te voet gaat kunt u makkelijk een stukje Central Park meepikken als u onderweg bent.


Rockefeller Center

In het hart van Manhattan vindt u het Rockefeller Center. Een verzameling van bedrijfsgebouwen en winkels. Van het center is een hele attractie gemaakt, het is erg leuk om er even te kijken. U ziet hier onder andere Radio City Music Hall, waar veel beroemde radioprogramma’s gemaakt worden en de Nintendo World Store voor de liefhebbers. Maar hetgeen dat de meeste aandacht trekt is “Top of the Rock”, het observation deck van Rockefeller Center. U kunt er kaartjes kopen om helemaal naar boven te gaan en een spectaculair uitzicht over de stad te zien. Leuk!

Het Rockefeller Center is bovendien beroemd vanwege de jaarlijkse ontsteking van de grootste kerstboom van Amerika. Er wordt elk jaar een hele happening georganiseerd rondom het aansteken van de boom en het openen van de sfeervolle schaatsbaan. Er komen dan ook héél veel New Yorkers en toeristen op af om het kleurrijke geheel te zien.

United Nations tour

Wist u dat het hoofdkwartier van de Verenigde Nations (United Nations) in New York gevestigd is? Feitje officieel is het terrein van de UN eigen grondgebied. En hoewel het dus in New York ligt, is het dus geen Amerikaans grondgebied.

Een tour door de Verenigde Naties is razend interessant. Een gids neemt uw groep mee op reis door belangrijke kamers waar veel besluitvorming plaatsvindt en belangrijke zaken in de wereld besproken worden. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat. Heel interessant!

Een United Nations tour duurt ongeveer een uur en u kunt een eigen gids voor uw eigen groep krijgen. Als u met een grote groep op vakantie in New York bent kan het zijn dat ze uw groep opsplitsen en er meerdere gidsen meegaan. Zo kan iedereen alles goed zien en horen en blijft de kwaliteit van de toer gewaarborgd.

Tip: omdat het grondgebied niet meer Amerikaans is, maar van de Verenigde Naties, moet u door de paspoort en bagage controle (net als op vliegvelden). De controle is streng. Zorg daarom dat u alles bij u heeft als u de Verenigde Naties gaat bezoeken.

Times Square & Broadway

Wie kent het niet? De beroemdste én heel veel kleinere, onbekendere musicals worden gespeeld op het wereldberoemde Broadway. Broadway New York en Times Square liggen bij elkaar. In de straten van Broadway zitten talloze grote en kleine theaters die musicals zoals the Lion King en andere Disney musicals, the Phantom of the Opera, Chicago of les Misérables tonen. Het aanbod aan musicals in New York is zo ontzettend groot, dat er ongetwijfeld iets bij zit dat bij uw groep past. Als het budget het toelaat en u het leuk vindt om tijdens uw New York groepsreis een musical te bezoeken, dan kunnen we u dat zeker aanraden!

Als u met de hele groep een musical wil bezoeken, dan raden we u aan van tevoren tickets te boeken. U weet dan zeker dat er plek is voor iedereen en dat u goede seats heeft.
Laat u het aan iedereen individueel over? Dan is het ook aan te raden om op de dag zelf een kijkje te nemen bij de ticketverkoop op Times Square. Dit verkooppunt verkoopt namelijk veel musicaltickets met korting voor bezoeken op dezelfde dag. Het gaat dan om de laatste kaarten en vaak niet om de aantallen van een hele groep. Maar als uw reisgenoten zelf beslissen om een musical te bezoeken, dan is dit een absolute aanrader. De korting kan oplopen tot wel 50%!

Times Square kent u waarschijnlijk wel uit de film. Deze straat vol flikkerende neonreclame prikkelt elke zintuig in u en is enorm overweldigend. Leuk om even doorheen te lopen of een van de vele winkels te bezoeken. Er zitten vooral winkels met een bekende naam, zoals een M&M-store, een Disneystore en kledingmerken die hun naam in de spotlights willen. Ook zit er een hardrockcafe. De sfeer op Times Square en Broadway is er een die u echt even moet proeven tijdens uw groepsreis in New York.