Groepsreis Lissabon

Dit is een voorbeeldreis van een groepsreis naar Lissabon. De luchthavens, het programma en alle accommodaties kunnen aangepast worden naar uw wensen. Tijdens deze 4-daagse groepsreis naar Lissabon laten we u en uw groep het mooiste van de stad zien. Ook is er indien gewenst genoeg tijd over ter vrije besteding.

Excursies & Bezienswaardigheden

Stadswandeling Lissabon

Wij nemen u graag mee voor een stadswandeling onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Tijdens de wandeling bezoeken we een mooie reeks aan bezienswaardigheden namelijk: Sé, het Portugees voor kathedraal. Naast de kathedraal, gebouwd in Romaanse stijl, ligt de kapel met museum ter ere van de heilige Antonius. Onze gids deelt graag haar kennis over deze gebouwen, zo zult u na deze tour een stuk meer weten van de Portugese hoofdstad!

Tram 28

Lissabon staat bekend om de schitterende tramlijnen. Tram 28 is misschien wel de bekendste tramlijn van Lissabon. Wij nemen u vanaf het plein Praço do Comércio graag mee in deze tram. Al snel zult u kennismaken met de enorme hoogteverschillen en hellingen van Lissabon, de stad is immers op zeven heuvels gebouwd. Tijdens deze reis gaan we steeds meer naar boven en zullen we onder meer langs de schitterende Kathedraal van Lissabon komen. Uiteindelijk bereiken we de wijk Chiado waar u mooie pleinen en een groot aantal winkels kunt vinden, ideaal om een middagje te shoppen!

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge wordt door velen gezien als de bekendste bezienswaardigheid van Lissabon. Het kasteel ligt op een van de hoogste punten van de stad, dit zorgt tijdens deze excursie voor een fantastisch uitzicht over de stad. De fundamenten van het kasteel stammen uit de 6e eeuw voor Christus, hiermee behoort het tot de oudste overblijfselen van de stad. In het jaar 1147 is door de toenmalige koning besloten om Castelo de São Jorge om te bouwen tot luxe vakantieverblijf voor Portugese Koningen.

Tijdens de excursie ontdekken we onder leiding van een gids de mooiste plekken van het kasteel. Zo wordt de binnenkant van het kasteel uitvoerig bekeken en wordt interessante achtergrondinformatie gegeven over het erfgoed in het kasteel. Ook wordt de geschiedenis van de verschillende plekken in het kasteel vertelt. De tour sluiten we af op de plek waar we het mooiste uitzicht hebben over de stad!


Met uw groep naar Lissabon? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een Groepsreis naar Lissabon. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Groepsreis Lissabon dagprogramma

Dag 1: Aankomst en schitterend uitzicht

U vertrekt vanuit Amsterdam per vliegtuig naar de luchthaven van Lissabon. Aangekomen op het vliegveld wordt u per transfer naar het hotel gebracht.

In de loop van de ochtend komt u aan in Lissabon. Vandaag zult u een bezoek brengen aan Alfama. De bekendste bezienswaardigheid van Alfama is het Castelo Sao Jorge, de restanten van de burcht op de top van de heuvel. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Om de burcht te bezoeken kunt u gebruik maken van de populaire, toeristische tramlijn nummer 28. Wanneer u de voorkeur geeft aan een wandeling, dan kunt u onderweg nog een aantal bezienswaardigheden van deze gezellige wijk bezoeken. U komt onder meer langs de Sé, het Portugees voor kathedraal. Naast de kathedraal, gebouwd in Romaanse stijl, ligt de kapel met museum ter ere van de heilige Antonius. Op weg naar de top van de heuvel komt u ook langs het zeer fraaie uitzichtpunt ‘Miradouro de Santa Luzia’, zeker de moeite waard! In de avond kunt u genieten van een diner op een van de vele terrasjes in de stad.

Dag 2: Rondleiding door de stad

Na het ontbijt in het hotel brengen wij een bezoek aan Baixa. Dit is een gezellige wijk met een aantal grote, levendige pleinen. We noemen u onder andere het Praça Dom Pedro IV, waar het Nationaal Theater is gelegen. Terrasjes, fonteinen en straatartiesten zorgen hier voor de gezellige sfeer. Dit plein is verbonden door middel van loodrechte straten met een ander groot plein: het Praça do Comércio, gelegen aan de oevers van de Taag. Volgens de Portugezen het mooiste plein van Portugal met een aantal grote en mooie gebouwen. Lunch is op eigen gelegenheid.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de wijk Chiado. Deze wijk is voor een belangrijk deel verwoest door een grote brand in 1988. Na een lange discussieperiode is er nu een groot winkelcentrum met eromheen een aantal winkelstraten. Het meest interessante aan dit stadsgedeelte is de manier hoe u er kunt komen, namelijk met de lift ‘Elevador de Santa Justa’. Een andere optie is de Elevador de Bica, een tandradspoor dat inmiddels uitgeroepen is tot nationaal monument. Deze tandradbaan doorkruist typisch Portugese straatjes, hetgeen uniek is om te zien. In de avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in de stad.

Dag 3: Een sportief programma in Parque Eduardo VII

Na het ontbijt kunt u naar het Eduardo VII Park, dit park en plein Marquês de Pombal liggen op korte afstand van ons hotel. In het park zijn diverse recreatiemogelijkheden (o.a. tennis en zwembad). Deze dag maken we hier goed gebruik van, zo beginnen we in het park met een sportief programma in het park. Een ideale manier om het groepsgevoel te versterken. Bijvoorbeeld ideaal voor een werkweek, teambuilding uitje of bedrijfsreis!

Na het actieve programma staat een heerlijke lunch klaar en is de middag ter vrije tijdsbesteding. Maak bijvoorbeeld gebruik van het zwembad in Clube VII of wandel door de schitterende stad.


Dag 4: Belem en vertrek

Na het ontbijt en uitchecken rijden wij naar het plaatsje Belem. Dit is wellicht de meest spectaculaire wijk als het over bezienswaardigheden gaat. Hier vindt u onder andere het Museu Nacional de Arte Antiga, het grootste kunstmuseum van Portugal. Verder is “Torre de Belém” met daarnaast het monument van de ontdekkingen de moeite waard. De Torre de Belém, gebouwd in de 16e eeuw, was bedoeld als verdediging van het achterliggende klooster. Het Jeronimosklooster is gelijk de grootste attractie van deze wijk. De lunch kunt u nuttigen in een van de restaurantjes.

In de loop van de middag rijden we door naar het vliegveld en zit u reis er helaas weer op. U zult in de loop van de avond in Nederland aankomen.