Groepsreis Krakau

Met uw groep naar Krakau (Polen) is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het een hele voor de hand liggende bestemming. Het is een ontzettend leuke en gezellige stad, de Poolse prijzen liggen ver onder het Nederlandse niveau en het is niet te ver weg. Eigenlijk dus de perfecte bestemming! De bezienswaardigheden in Krakau zijn divers en allemaal uitstekend te bekijken in één weekend. Het centrum van de stad is niet zo enorm, waardoor het zelfs lopend goed te doen is. Het gezellige centrale plein met de bekende kathedraal staat bol van de leuke cafeetjes, restaurantjes en plekjes om wat te drinken.

Bekijk op deze pagina wat er allemaal te zien en te doen is in Krakau tijdens uw groepsreis.

Bezienswaardigheden & Excursies

Krakau op de fiets

We zeiden al dat u de stad uitstekend te voet kunt ontdekken. Maar te fiets kan natuurlijk ook! U kunt fietsen huren op eigen gelegenheid, of een gids u mee op pad laten nemen. Krakau is een vrij rustige stad en dus prettig om doorheen te fietsen. Te fiets komt u ook makkelijker op plekjes buiten het centrum waar u anders niet zo snel zou komen.

Auschwitz Memorial

Geen vrolijke excursie, maar wel één die u niet mag missen. Deze oorlogshistorie is van zo’n aard dat het onderdeel van de wereldhistorie is en gezien moet worden als u in Krakau op vakantie bent. Voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau ligt een stukje buiten Krakau en is open voor bezoekers. Er worden rondleiding gegeven waarbij wordt verteld hoe alles in z’n werk ging, wat de gevolgen waren en nog steeds zijn en hoe het er vroeger en nu bij stond. Grote delen zijn nog steeds in oorspronkelijke staat.

Schindler’s fabriek

In het verlengde van dit onderwerp vindt u op het industrieterrein van Krakau ook Schindler’s fabriek. Otto Schindler was een Duitser, maar redde in de Tweede Wereldoorlog het leven van vele Joden door hen aan het werk te houden in zijn emaillefabriek en relatief goed te behandelen. Zijn verhaal is verfilmd met de succesvolle film Schindler’s list. De fabriek is te bezoeken binnen tijdsblokken.


Naar Krakau met uw groep? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een leuke groepsreis naar Krakau. De complete groepsreis wordt op basis van uw wensen samengesteld, inclusief excursies, accommodatie en vervoer.

Het Wawel Kasteel

Het Wawel is het bekendste gebouw van Krakau en ligt aan de rand van het centrum op een heuvel. Vanuit daar heeft u bovendien een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Wisla. U kunt met uw groep het Wawel bezoeken. Het was tot de 17e eeuw de Koninklijke residentie en tot op de dag van vandaag worden hier Koningen en Koninginnen begraven. Binnen vindt u een uitgebreide kunstcollectie en kunt u genieten van het prachtige kasteel.

Het Wawel ligt op een heuvel met daaronder een grot, de Drakengrot. Volgens de legende woonde hier vroeger een draak die uiteindelijk verslagen werd. Vandaag de dag kunt u de grot bezoeken en herinnert alleen een beeld van de draak en de naam van de grot nog aan deze legende.

Wieliczka zoutmijnen

Net buiten Krakau, tussen de stad en Auschwitz in, liggen de beroemde zoutmijnen. Binnen vindt u er de mooiste creatief die gemaakt zijn van het zout. U kunt de zoutmijnen ook bezoeken voor of na uw bezoek aan Auschwitz, omdat het op dezelfde route ligt.

Boottocht over de Wisla

Krakau ligt aan de Wisla. Een boottochtje is een super leuke manier om tijdens uw groepsreis Krakau iets gezamenlijks en gezelligs te doen. Het creëert sfeer en u kunt bovendien de stad eens van een hele andere kant zien.