Groepsreis Belfast

Belfast heeft lange tijd bekend gestaan als een stad waar lange tijd een gewelddadige strijd heeft plaatsgevonden tussen Katholieken en Protestanten. Inmiddels heeft de stad dit al een half eeuw achter zich gelaten, na de vredessluiting is de stad opgebloeid en weten steeds meer toeristen de weg naar Belfast te vinden. Belfast heeft uw groep veel te bieden, van Belfast Castle tot leuke pub tours door het centrum van de stad. Wist u bovendien dat de wereldberoemde Titanic is gebouwd in Belfast? In de stad vindt u een complete experience waar u meer leert over dit beroemde schip.

Op deze pagina vertellen we u graag meer over een aantal voorbeeld activiteiten die we kunnen opnemen in uw reisprogramma. We kunnen alles naar uw wensen aanpassen en maken graag samen met u uw groepsreis op maat. Gaat u met uw groep naar Belfast? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat kunt u allemaal doen & bezichtigen in Belfast?

City Hall

In het jaar 1888 besloot Koning Victoria om de stad Belfast stadsstatus te geven. Om de stadsstatus te vieren werd in het centrum van de stad, aan Donegal Square een nieuw stadhuis gebouwd. In 1906 werd he. Het stadhuis is in klassieke renaissancestijl gebouwd en heeft meerdere imposante torens.

Ook de binnenkant van de City Hall is de moeite waard. In het midden van het gebouwd vindt u de centrale hal waar de grote koepel een absolute eye-catcher is. Verder vindt u aan de oostzijde een gedenktuin voor de slachtoffers van de Titanic ramp, met gedenkmonument.

Tip: Breng een bezoek aan de toren onder leiding van een gids. Tijdens uw groepsreis naar Dublin nemen we deze graag op in uw reisprogramma. Informeer bij ons team naar de mogelijkheden.

Titanic Museum

De Titanic, het bekende verhaal dat in 1997 wereldberoemd werd dankzij de gelijknamige film met acteurs als Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Het Luxe cruiseschip is in Belfast gebouwd in het jaar 1909 begonnen met de bouw van de Titanic. In de stad Belfast vindt u dan ook veel terug van het schip.

Een nieuwe experience is het Titanic Museum. Dit museum werd in April 2012 geopend en ligt vlakbij het Harland & Wolff scheepswerf. Het gebouw is erg modern en kostte meer dan 100 miljoen pond. De Titanic Experience is absoluut de moeite waard. Op een interactieve en speelse manier leert uw groep alles over de bouw van het imposante schip, zijn nagemaakte delen van het schip te vinden en treft uw groep nog originele stukken van de Titanic aan. Een niet te missen activiteit voor in uw reisprogramma voor een groepsreis Belfast!

Pub Tour

Ieren leven in de Pub, na hun werken gaan ze vaak toch nog eventjes naar de kroeg. Ze drinken er een pint, ze leggen er een kaartje, er zijn regelmatig live artiesten en er wordt een hapje gegeten. Het is letterlijk de tweede huiskamer voor menig Ier. Maak deze pub cultuur van dichtbij mee tijdens uw bezoek aan Belfast!

Op vrijwel iedere hoek van de straat zit in het centrum van de stad een Pub met vaak zeer originele namen. Wij organiseren graag een pub tour voor uw groep. Bezoek de gezelligste kroegen van Belfast, drink overal een lekkere pint of een wijntje en maak kennis met de echte pub cultuur. Na de tour is het eventueel ook mogelijk om af te sluiten in één van de clubs in het centrum.


Met uw groep naar Belfast? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een groepreis naar Belfast. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een programma op maat inclusief activiteiten die bij de doelen van uw reis passen.