Schoolreis Praag

Avontuurlijk en leuk: dat is een schoolreis Praag in een notendop. Een ander voordeel: het is uiterst voordelig. Een busreis naar Praag is relatief goedkoop en het verblijf en de kosten van leven zijn uiterst voordelig ten opzichte van Nederland. U kunt voor weinig geld veel ondernemen. Ideaal voor een weekendje of midweek Praag. Wat dacht u van de beroemde astronomische klok, de Karelsbrug, de Joodse wijk, het Gouden Straatje en het voormalige concentratiekamp bij Praag, Theresienstadt? Een afwisselende en indrukwekkende schoolreis Praag.

Activiteiten & Excursies Praag

Rondleiding Praag met gids

Net als in Londen en Parijs, kunnen we ook in Praag een leuke rondleiding voor de groep organiseren. Een deskundige gids vertelt leuk over de stad. In samenspraak met u kunnen we de onderwerpen en bezienswaardigheden kiezen, zodat het voor uw groep de ideale rondleiding wordt. Een rondleiding in Praag is een handige manier om veel te zien in korte tijd, inclusief veel informatie.

Voormalig concentratiekamp bij Praag: Theresienstadt

Theresienstadt concentratiekamp bij Praag is een indrukwekkend leermoment voor uw leerlingen. Naast het plezier dat ze in Praag zullen hebben, wordt hier een stukje bewustzijn gecreëerd. Een rondleiding door het voormalige kamp zal hen doen beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en iets is dat we moeten waarborgen. Er staat nog vrij veel van het kamp overeind, zodat de leerlingen een goed beeld krijgen van hoe het eraan toeging. Inclusief toegang tot het kampmuseum.

De Praagse burcht

De Praags burcht is met zijn 7,5 hectare maar liefst de grootste burcht ter wereld. Dat is best een bezoekje waard, nietwaar? Interessant voor wie van architectuur houdt, maar ook gewoon mooi om rond te kijken op de vele binnenpleinen en in de kerken en paleizen. ´s Avonds wordt de Praagse burcht prachtig verlicht. Het is dan des te indrukwekkender.


De Joodse wijk, Josefov

Tsjechië en in het bijzonder Praag hebben een lange Joodse geschiedenis, zowel uit de Tweede Wereldoorlog als daarvoor en daarna. De wijk Josefov is een echte Joodse wijk, volledig met koosjere restaurants, soms traditioneel geklede Joodse mensen, Davidsterren op de gevels, synagogen en een Joodse begraafplaats. U vindt hier bovendien het geboortehuis van de Joodse schrijven Franz Kafka. U kunt de wijk op eigen gelegenheid ontdekken of door middel van een rondleiding.

Petřin Uitkijktoren

De Petřin Uitkijktoren is bij uitstek geschikt om van een prachtig uitzicht over Praag te genieten tijdens deze schoolreis. De toren staat in de wijk Malá Strana en is eigenlijk een kopie van de Eiffeltoren. De Petřin toren in Praag is 60 meter hoog en werd vroeger gebruikt als observatietoren en zendmast. Vandaag de dag kunt u de toren op om van het uitzicht over Praag te genieten.

De Karelsbrug & de Astronomische klok

De Karelsbrug is hét beeld van Praag, samen met de beroemde astronomische klok op het oude stadsplein. Het oude stadsplein is zo’n 9.000m2 groot en de klokkentoren heeft hier een ereplaats. Het trekt veel bekijks en niet voor niets, want het is een prachtig stukje kunst.

Vanuit het oude stadsplein loopt u makkelijk naar de Karelsbrug, één van de beroemdste bruggen in Europa. De Karelsbrug is versierd met beelden en afbeeldingen van heiligen en religieuze momenten in de geschiedenis. Halverwege de brug siert een koperen kruis, waarbij u volgens de legende een wens mag doen. De brug wordt dagelijks bezocht door vele toeristen en wordt altijd bevolkt door straattekenaars en kunstenaars, wat een sfeervol geheel vormt.


Met uw school op schoolreis Praag? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van uw schoolreis naar Praag. Wij stellen het hele programma samen op basis van uw wensen.