Verzekeringen

Van plan om binnenkort met uw groep een leuke groepsreis te maken? Wij raden u dan aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten voor uw reisgezelschap. Er wordt wel eens over getwijfeld of deze verzekeringen nodig zijn, maar onderschat alstublieft de waarde van een reis- en annuleringsverzekering niet. Met de reis- & annuleringsverzekeringen gaat u zorgeloos met uw groep op reis!  De verzekeringen kunt u vrijblijvend op laten nemen in uw (ook vrijblijvende) offerte voor uw groepsreis.

Soorten verzekeringen

Reisverzekering
De reisverzekering is ook van groot belang voor tijdens uw reis. Helaas gebeurt het soms toch: en wat doet u als één van de koffers kwijtraakt op het vliegveld? Of als de bagage van één of meerdere reizigers gestolen worden of beschadigd raken? In veel gevallen verloopt de vakantie gelukkig helemaal naar wens, maar het is een fijne gedachte dat de kosten voor uw waardevolle spullen gedekt zijn als u op reis bent.

Met een reisverzekering verzekert u de bagage en eventuele ziektekosten van uw groep. Als één of meer reizigers in uw groep bagage verliezen of beschadigen wordt dit gedekt door de verzekeraar. Ook als één of meer reizigers in uw groep medische behandelingen nodig hebben in het ziekenhuis of naar Nederland gerepatrieerd (teruggebracht) moet worden zijn de kosten gedekt.  Zorgverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland vaak voor Nederlands tarief, terwijl de kosten veel hoger kunnen uitvallen. We gaan er uiteraard vanuit dat het niet gebeurt en dat u gewoon lekker met uw groep gaat genieten. Maar zorg dat u goed verzekerd op reis gaat, zodat u nergens meer over na hoeft te denken.

Annuleringsverzekering
De reden ‘ik ga mijn reis toch niet annuleren’ wordt maar al te vaak genoemd. Natuurlijk annuleert u niet zomaar de groepsreis voor uw groep waar u al tijden naar uitkijkt. Helaas blijkt het meestal niet om het willen annuleren te gaan, maar gaat het om een situatie waarin u uw reis moet annuleren. Bijvoorbeeld omdat één van de personen in uw groep niet mee kan gaan vanwege een blessure of ziekte. Juist bij een groep is het extra belangrijk iedereen goed te verzekeren, omdat er zoveel externe factoren van invloed kunnen zijn. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af.

Met de annuleringsverzekering krijgt u uw complete reissom (exclusief premiekosten) terug wanneer één of meer groepsleden onverhoopt niet mee kunnen doen aan de groepsreis. Denk hierbij aan ziekte of overlijden in uw 1e- en 2-graads familie. U moet er niet aan denken, maar als het gebeurt bent u goed verzekerd.

Een goede voorbereiding in verzekeringen is het halve werk. Zo houdt u meer tijd over om te genieten met uw groep!

Meer weten of advies?
Alles weten over de verzekeringen voor uw groep of advies nodig? Neem dan contact op met ons team via de contactpagina of 0172-468890.