Incentive IJsland

Een unieke ervaring: een bezoek aan het alom geroemde IJsland. Reis met uw groep naar IJsland en dompel u onder in de overweldigende natuur en het hippe Reykjavik. Belooft u deze incentive reis aan een groep actievelingen, dan zit u zeker goed. Want in IJsland is, ondanks dat het land niet zo groot is, ontzettend veel te doen.

U kunt twee dingen doen: een citytrip Reykjavik aanbieden of een iets langere trip waarbij u ook het land intrekt. Dit hangt uiteraard af van de groep waar u mee op reis gaat. Op deze pagina vertellen we u alvast enkele van de allerleukste dingen die u op IJsland kunt zien en doen, hoewel dat eigenlijk tekort schiet. Overleg gerust met ons over meer mogelijkheden in IJsland.

Activiteiten & bezienswaardigheden voor in uw reisprogramma

Reyjavik!

Reykjavik, één van de allerhipste steden van Europa. Deze leuke stad is de hoofdstad én de grootste stad van het land. Op de rest van het eiland liggen vooral kleine dorpjes en stadjes. Reykjavik is een van de weinige grote steden. Niet voor niets woont hier het overgrote deel van de maar iets meer dan 300.000 inwoners. U vindt er alles: de haven, restaurantjes, hippe barretjes, de betere souvenirwinkels, leuke (groeps)accommodaties, en nog veel meer.

Vanuit de haven kunt u allerlei excursies op het water doen, zoals walvisvaren of het Noorderlicht spotten.

Op zoek naar het Noorderlicht

Niet de makkelijkste opgave en enorm weersafhankelijk: maar hoe geweldig is het als u het Noorderlicht ziet tijdens uw incentive reis naar IJsland? IJsland is een van de beste plekken om dit prachtige groene lichtspektakel te zien. U kunt het alleen zien als het donker is en u kunt het beste plekken met veel licht vermijden. Maakt u een incentive citytrip naar Reykjavik? Dan kunt u ook een excursie boeken vanuit de haven: u gaat dan het water op, weg van het licht, zodat u, als het Noorderlicht zich laat zien, dit het beste kunt zien. Er gaat ook excursies met de bus de stad uit.

Op zoek naar walvissen

Het hele jaar door houden zich verschillende soorten walvissen op in de IJslandse wateren. Vanuit Reykjavik kunt u leuke walvisexcursies doen en ook vanuit het noordelijk gelegen Húsavik kan dat uitstekend. Mocht Húsavik op uw route liggen, dan is het zeker de moeite waard om daar walvissen te spotten.

Natuur is natuur en het is dan ook geen garantie dat u ze zult zien. Maar het gebeurt wel heel vaak en dan is het toch wel een hele ervaring. Een walvistour duurt meestal zo’n 2,5 a 3 uur en kunt u uitstekend op een dagdeel doen. U kunt met de hele groep op dezelfde boot, wel zo gezellig. We raden u aan het ons wel te laten reserveren van tevoren, zodat u allemaal op dezelfde vaart mee kunt.


Een incentive naar IJsland? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Beloon uw team of personeel met een onvergetelijke incentive naar IJsland. Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij de organisatie, volledig op basis van uw wensen. Inclusief programma op maat, vervoer en accommodaties.

Paardrijden op IJslanders

Dé trots van IJsland: hun paarden. Dit zuivere ras komt oorspronkelijk van IJsland en wordt ook vandaag de dag raszuiver gefokt. Er worden zelfs geen andere rassen toegestaan op het eiland om de kwaliteit van het ras te waarborgen. Deze kleine, beresterke paardjes zijn hier enorm geliefd en zijn bij uitstek geschikt om de natuur mee te ontdekken. Buiten Reykjavik zult u ze aan de lopende band in de uitgestrekte weilanden zien staan.

Paardrijden kan niet iedereen. Paardrijden op een IJslander kan wel iedereen. De IJslander heeft een unieke gang waarin hij kan lopen, de trot. Dit is een unieke loop waar maar enkele rassen ter wereld over beschikken. Hierdoor zit u als een huis. U heeft dus helemaal geen rijervaring nodig en kunt gewoon genieten van een geweldige rit door de IJslandse natuur!

Geysir (geisers) & Gulfoss

Een geiser is een natuurverschijnsel dat wetenschappers nog steeds niet hebben kunnen doorgronden. Wel bekend is dat de hitte van het ondergrondse water zo hoog wordt, dat het zich een weg naar boven baant en door een kleine opening naar boven spuit. Door de druk krijgt u enorme spuitgeisers. Een geweldig zicht!

In het stadje Geysir ligt de eeuwenoude geiser Geysir, die helaas niet meer actief is. Vlak naast de Geysir ligt echter ook de Strokkur, die nog steeds elke paar minuten uitbarst. Geysir ligt niet ver van Reykjavik en is goed te combineren met een citytrip Reykjavik.

U hoeft hier niet voor te reserveren en uw bezoek is gratis. Het is er wel heel geliefd, dus we raden aan dit vroeg in de ochtend in uw programma te passen!

Vlakbij Geysir ligt ook de uiterst indrukwekkende waterval Gulfoss. Ideaal te combineren.

Verder het land in

Het is moeilijk de hoogtepunten van IJsland op één pagina samen te vatten. Het zijn er simpelweg te veel. Heeft u wat langer de tijd en wilt u meer dan Reykjavik ontdekken? Dan raden we u absoluut aan om verder te reizen. Per luxe bus kunnen wij uw groep meer laten zien.

Meer onmisbare tips zijn:
– Húsavik
– Sneeuwscooter rijden of wandelen op een gletsjer
– Boven op een vulkaan staan (u ziet vulkanen en gletsjers overigens overal in de natuur buiten Reykjavik!)
– De Blue Lagoon
– Ontdek het zelf tijdens een incentive IJsland!