Groepsreis Noorwegen

Wilt u iets origineels organiseren voor uw personeel of met uw collega’s? Of met een andere groepssamenstelling? Maak dan een inspirerende groepsreis naar Noorwegen. Eén van de mooiste landen in het noorden. Heel geschikt voor iedereen die van een vakantie in beweging houdt. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Een vakantie naar Noorwegen is nooit saai. Ontdek de grootste hoogvlakte van Europa, de beroemde staafkerk in Borgund of maak een duizelingwekkende treinrit op ’s werelds steilste treinspoor! Ook andere team building activiteiten zijn hier volop te doen: raften, klimmen, mountainbiken. Noem het maar op.

Een groepsreis Noorwegen is origineel en ontzettend leuk! Boek een stedentrip Oslo of maak een complete Noorwegen rondreis. De mogelijkheden zijn oneindig. Lees verder voor een aantal voorbeelden van activiteiten in het mooie Noorwegen.

Tip: afhankelijk van uw groepssamenstelling, stellen we de reis helemaal samen op uw wensen. Schroom niet om contact met ons op te nemen en te overleggen over de mogelijkheden.

Voorbeeld activiteiten & tips

De Hardangervidda

De wat? De Hardangervidda is de grootste hoogvlakte van Europa en een natuurgebied van ruim 8.000km². Het is het meest veelzijdige stuk van Noorwegen en bovendien héél geschikt voor natuurliefhebbers. Overigens ook voor andere vakantiegangers naar Noorwegen, want het is echt een prachtige bezienswaardigheid.

Het centrale deel van de Hardangervidda in Noorwegen ligt op zo’n 1.200 meter. Omringende bergtoppen rijken wel tot 1.900 meter! Het Hardangervidda nationaal park is ‘slechts’ een onderdeel van het hele Hardangervidda gebied, maar nog steeds goed voor zo’n 3.422km² natuur!

De hoogvlakte is het meest bekende onderdeel van dit gebied en bovendien enorm indrukwekkend. Doordat dit gebied in de ijstijd is afgesleten door ijs en gletsjers, vindt u er nu vooral uitgestrekte, platte vlaktes en prachtige meren, omringd door de bergtoppen. Het is hier het hele jaar door vrij koud. Er kan ook altijd sneeuw liggen. Het hele Hardangervidda gebied is overigens zo groot en veelzijdig, dat er op andere plekken een heel ander weersbeeld kan zijn.

Overigens is de kans dat uw groep hier rendieren ziet groot, want hier leeft de grootste kudde rendieren in Noorwegen! Men denkt dat hier zo’n 10.000 wilde rendieren leven.

Eigenlijk mag een bezoek aan de Hardangervidda niet ontbreken als u besluit Noorwegen met uw groep verder te verkennen. Het is een echte aanrader!

Staafkerk Borgund

Een staafkerk is een typisch Noors bouwwerk. De bijzondere manier van bouwen is gebaseerd op de hoekpalen (staven) en het houten omhulsel dat altijd op een rand van steen geplaatst wordt. Deze bouwtechniek is afgekeken van de Vikingen die soortgelijke technieken gebruikten voor de scheepsbouw. De Noren noemen dit staafmuren, waar uiteraard dus de naam staafkerk vandaan komt. De naam heeft dus puur te maken met de manier van bouwen.

Vandaag de dag is de staafkerk in Borgund een van de bekendste bezienswaardigheden in Noorwegen. In heel Noorwegen zijn er nog maar 28 staafkerken te vinden. De Borgund kerk is gebouwd in 1150. Het bijzondere aan juist deze kerk is dat het gedurende de levenstijd, nauwelijks veranderingen heeft moeten doorstaan. Het heeft zijn middeleeuwse karakter behouden en wordt daarom geroemd. Behalve de bijzondere bouwkunst met staven, is de Borgund staafkerk ook rijkelijk versierd met prachtig houtsnijwerk. Als u een langere vakantie in Noorwegen of een rondreis overweegt, dan raden we u aan minimaal één staafkerk te bezichtigen. Het geeft uw groep een goed beeld van het Noorse karakter.

Citytrip Oslo bezienswaardigheden

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en een echte Noorse trekpleister. De kans is groot dat u een vlucht naar Noorwegen heeft. U kunt ervoor kiezen om een echte citytrip Oslo te boeken of om vanuit daar uw rondreis verder te ondernemen. Deze bruisende stad kent tal van bezienswaardigheden. Het meest herkenbare gebouw is het Koninklijk Paleis uit de 18e eeuw. U kunt het Paleis ook bezoeken, wat erg mooi en interessant is. Een andere beroemde bezienswaardigheid in Oslo is het Storinget, een bijzonder ontwerp waarin tegenwoordig het parlement is gehuisvest. En als u nog niet voldoende architectuur hoogstandjes heeft gezien, dan is de bijzondere kathedraal in Oslo ook echt de moeite waard. Hier worden regelmatig optredens voor het Koninklijk Huis gehouden! De kathedraal kent veel kleine en bijzondere details, waardoor het het bezoeken meer dan de moeite waard is!

In het hart van Oslo vindt u de Karl Johans Gate, een centrumstraat vol restaurantjes en winkeltjes. De straat komt uit bij het Koninklijk Paleis, wat het geheel een bijzonder aanzien geeft, en voert u ook langs meer historische gebouwen zoals de stadsuniversiteit.

En geen stad zonder stadspark. Ook Oslo heeft er een: het Vigelandpark. Een beeldenpark gevuld met meer dan 200 bijzondere beelden, afgewisseld met prachtige zuilen, sfeervolle fonteinen en natuurlijk mooie tuinen.

Oslo herbergt nog meer interessante bezienswaardigheden voor tijdens uw groepsreis. Zo zijn er allerlei musea, is het nationale theater een lust voor het oog en geeft het Akershus een geweldig beeld van hoe Oslo vroeger beschermd werd tegen indringers.

Gaat u Noorwegen nog verder verkennen? Dan is Oslo een uitstekend uitgangspunt.


Een groepsreis naar Noorwegen? Vraag een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een groepsreis naar Noorwegen. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Briksdal-gletsjer

Geen vakantie naar Noorwegen zonder een bezoek aan een gletsjer! Een bijzondere ervaring die u echt meegemaakt moet hebben als u deze kant op reist. Het Briksdal is een zijarm van de grotere Jostedalsbreen. De Briksdal-gletsjer is alleen te voet bereikbaar. U kunt een paar kilometer verder parkeren/uitstappen bij een toeristisch verzamelpunt. Daar kunt u te voet de laatste 3 kilometer afleggen. Of u neemt een van de vele paardenkoetsen die klaar staan op de beroemde brug om u verder te brengen.

Het is de wandeling meer dan waard. Als u aankomt heeft u meteen al een geweldig uitzicht op de gletsjer. Zijn er fanatiekelingen in uw groep? Dan kunnen zij ook de gletsjer op! U kunt er wandelen en zelf tegen het ijs op klimmen met een gids.

De Briksdal-gletsjer bezoeken is een unieke ervaring en heel bijzonder.

Het steilste spoor ter wereld

Zoals we al zeiden: Noorwegen is nooit saai. Voor wie in uw groep interesse heeft in dit avontuur, kunnen wij een rit regelen over het steilste spoor ter wereld. In overleg met u kunnen we iets anders regelen voor degenen die liever niet mee gaan.
Deze unieke spoorlijn in het westen van het land loopt tussen de steden Flam en Myrdal. Het traject kent hoogteverschillen van ruim 850 meter! De rit loopt over zo’n 20 kilometer. De treinreis, ook wel de Flamspoorweg is inmiddels een vrij toeristische attractie. Desalniettemin is het wel de moeite waard als u van prachtige uitzichten houdt. U stopt bovendien bij de indrukwekkende Kjosfossen watervallen.

Natuurtochten of andere activiteiten

Noorwegen is een land om buiten te zijn. De natuur is er prachtig. Zeker als u met een groep collega’s gaat, dragen veel activiteiten ook bij aan het teamgevoel. Twee vliegen in één klap dus. We kunnen nog urenlang doorpraten over wat er allemaal te doen is in Noorwegen, maar dan zouden we nog niet uitgepraat zijn. Denkt u daarom eens na over wat u graag met uw gezelschap zou willen doen tijdens uw groepsreis Noorwegen.

Denkt u aan hele actieve dingen zoals kayakken of skiën, of aan de wat algemenere activiteiten zoals fietstochten of wandelexcursies? Ook een hele unieke ervaring: wildlife safari. Ga de zee op en sta oog in oog met bijzondere zeediertjes zoals koningskrabbetjes, maar ook met echte walvissen!