Familieweekend op een Kampeerboerderij

Wilt u een familieweekend organiseren en bent u op zoek naar een originele plek? Overweeg dan eens een vakantie naar een kampeerboerderij. Een ideale plek voor de hele familie met activiteiten voor de kinderen en ook genoeg te doen (of juist lekker ontspannen) voor de volwassenen. Populair zijn bijvoorbeeld een kampeerboerderij in Brabant of in de Achterhoek of de Veluwe. Een heerlijk tussendoortje en heel origineel als u een familieweekend wilt organiseren!

Familieweekend op een Kampeerboerderij

Wat is een kampeerboerderij?

Een kampeerboerderij is een plek waar de hele familie weer helemaal tot zichzelf komt. En een plek waar u gezellig samen kunt zijn en toch ieder z’n ding kan doen. Zo kunnen kinderen vaak spelen met boerderijdieren, zoals ezeltjes, koeien of paarden. Vaak zit een ritje op één van de dieren er ook wel in! Bij veel boerderijen krijgen zij ook een ‘kijkje in de keuken’. Hoe worden koeien gemolken? Hoe wordt kaas gemaakt? Super leuk en leerzaam!

Maar er zijn ook allerlei andere activiteiten die u van een camping gewend bent, zoals sportfaciliteiten (een voetbalveld, tafeltennis) en pooltafels en trampolines.

Een boerderijvakantie is meestal een lente/zomer/najaarse aangelegenheid. Het woord boerderij laat al zien dat het gaat om het buiten zijn en in de frisse lucht activiteiten kunt ondernemen. Daarom zijn veel kampeerboerderijen in de natuur gelegen, zoals op de Veluwe of bij de Nieuwkoopse plassen.

Hierdoor is het ook voor volwassenen heerlijk om zo’n familievakantie te boeken. Trek erop uit! De natuur in, ga wandelen of fietsen. Of bezoek een leuke stad in de omgeving. Bekijk de bezienswaardigheden, lunch gezellig samen of winkel wat.

Natuurlijk zijn er ook leuke dingen om samen te doen. Wat dacht u van een gezellig potje sjoelen met de hele familie of lekker knus binnen een gezellige familiefilm kijken?

Het verblijf op een kampeerboerderij

Uw boerderijvakantie met een (grote) groep behoeft enige voorbereiding. Daarom zoeken wij graag naar (grote) groepsaccommodaties met de knusheid van thuis. Er is plek voor iedereen, maar er is ook privacy. U bent er dus van harte welkom met de hele familie, bijvoorbeeld als u een jubileum viert. Er zijn vakantiehuizen van 20 personen tot groepsaccommodaties voor wel 30 of 80 personen. Afhankelijk van hoeveel mensen er meegaan en uw wensen, kiezen wij een sfeervolle kampeerboerderij op maat voor u.

De groepsaccommodaties staan garant voor goede bedden, genoeg badkamers, keukens en een sfeervolle kamer waar u met z’n allen bijeen kunt komen. Wel zo gezellig als u iets te vieren heeft!

Als u het leuk vindt om echt te kamperen met de familie, dan kan dat natuurlijk ook. We zoeken dan een leuke boerderij uit met echte campingplekken. U kunt dan in een tent verblijven of in een comfortabele stacaravan, omringd door de campingactiviteiten en boerderijdieren.

Zelf doen of laten regelen?

– Wij regelen graag voor u dat al het bedden- en linnengoed al bij uw familieweekend is inbegrepen. U hoeft dan niet met stapels beddengoed te sjouwen, maar er wachten lekker opgemaakte bedden op u!

– U kunt op uw kampeerboerderij zelf koken. Wij kunnen ons voorstellen dat dat een hele opgave is voor een grote groep. Travel Together Groepsreizen biedt u daarom graag de optie om catering te reserveren. In overleg met u stellen we een smakelijk menu of buffet samen, dat bij uw kampeerboerderij wordt bezorgd. Niet koken, geen afwas, maar wel lekker smullen! Uiteraard zit er in de catering ook iets voor de kinderen bij.


Met uw familie op boerderijvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een familieweekend of midweek op een kampeerboerderij. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Leuke activiteiten

Wilt u graag iets organiseren wat u met z’n allen kan doen? Denk dan eens aan leuke speurtocht in de mooie omgeving. Door de natuur, door een dorpje of door beide. Met de fiets, lopend of met de auto? Het kan allemaal. Tegenwoordig zijn GPS-speurtochten (geocaching) helemaal in! Het is een speurtocht met GPS coördinaten, die uw familie leidt naar een soort koker of bakje, waarin voorgaande ‘geochachers’ iets leuks hebben achter gelaten. Een soort schatzoeken anno 2015 dus.

Houdt u van wandelen? In de meeste natuurlijke regio’s zijn duidelijke wandelroutes uitgezet. Vraag bij ons de kaarten met wandelroutes op. Er is bijna altijd keuze uit langere en kortere routes.

Ook fietsen kunt u op de meeste plekken goed. Desgewenst regelen wij graag huurfietsen voor u, zodat u er lekker op uit kunt trekken!

Helpen bij de boer

Super leuk voor de kinderen (en misschien stiekem ook wel voor volwassenen). Het beroemde kijkje in de keuken gaat nog iets verder: help de boer met het melken van de koeien, stap bij hem op de trekker om het gras te maaien, help de dieren voederen en verzorg de pony’s door ze lekker te borstelen en te knuffelen. De kinderen zullen zich geen seconde vervelen.

Bovendien is het ook interessant, want de kinderen leren zo een hoop over het boerenleven. Waar komen de melk en de eieren eigenlijk vandaan? En hoe wordt kaas dan gemaakt?

Afhankelijk van het soort boerderij waar u verblijft, komen u en de kinderen van alles te weten over het wel en wee van een boer. 

Tips voor uw familieweekend op een boerderijcamping

– Kampeerboerderijen in de Achterhoek
– Kampeerboerderijen Brabant
– Kampeerboerderijen in Drenthe
– Kampeerboerderijen Veluwe
– Kampeerboerderijen Groene Hart

Heeft u voorkeur voor een bepaalde regio of bestemming? Laat het ons weten! Er zijn kampeerboerderijen door het hele land en zelfs in het buitenland. We duiken graag in onze contacten en zoeken de perfecte boerderijvakantie voor u en uw familie. Gegarandeerd een succesvol familieweekend of midweek!