Riviercruise Duitsland – Groepsreis

Dit is een voorbeeldreis van een riviercruise voor groepen naar Duitsland. Tijdens deze 8-daagse riviercruise naar Duitsland kunt uw groep genieten van de faciliteiten aan boord en een vrij programma waarin uw groep zelf kan bepalen wat zij doen tijdens de reis. Tijdens de reis verblijft u op het schip “MS Prinses Christina”, de

Vraag een gratis offerte voor een riviercruise naar de Rijn en Moezel met uw groep. Geef uw wensen aan en wij maken een reisplan dat helemaal aangepast is aan uw wensen.

Voorbeeldprogramma van een riviercruise

Dag 1: Aankomst

In de ochtend wordt u groep per bus opgehaald vanaf een afgesproken opstapplaats. De bus zal naar Keulen doorrijden waar het schip “MS Prinses Christina” voor u klaar ligt. Als u arriveert met de bus in Keulen, kan uw groep de bagage direct kwijt aan boord en kan uw hut worden ingeruimd. Daarna heeft uw groep de tijd om het centrum van Keulen in te gaan, hier vindt u uiteraard de prachtige gebouwen en fraaie winkels en warenhuizen. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan het chocolade- en parfum museum of de Hohe Strasse te bekijken, net ten zuiden van de Dom. Na het bezoek aan Keulen kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar het schip waar uw overnachting plaatsvindt.

Dag 2: Keulen – Andernach

Op dag twee vertrekt het schip in de vroege ochtend naar Andernach, u zult daar rond 14.00 uur aankomen. Het plaatsje Andernach ligt in een schilderachtige omgeving, waar u zowel de rivieren de Rijn als de Eifel vindt. Indrukwekkende bezienswaardigheden om Andernach zijn bijvoorbeeld de 56 meter hoge ronde toren, de St. Mary’s Kathedraal, de Joodse baden, of de stadsmuur die nog in zeer goede staat verkeerd. In het centrum treft u een groot aanbod aan souvenirs en heerlijke restaurants. Uw groep kan op eigen gelegenheid de stad verkennen, uiteraard zijn excursies bij te boeken.

Dag 3: Andernach-Cochem

Na een dag verbleven te hebben in Andernach, zet het schip koers naar Cochem, waar de aankomst 14.00 uur zal zijn. Cochem ligt in het sprookjesdal van de Moezel en wordt ook wel de ‘Parel van de Moezel’ genoemd. Er zijn vele kronkelige steegjes, vakwerkhuizen en het oude marktplein. Wij adviseren u hier ook zeker een lekker glaasje Rieslingwijn te proeven, dit is een typisch Duitse wijn die afkomstig is uit deze regio.


Met uw groep op rijncruise? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Travel Together Groepsreizen helpt u graag bij het samenstellen van een riviercruise naar Duitsland. Het complete programma wordt op basis van uw wensen samengesteld.

Dag 4: Cochem-Boppard

Na een dagje genieten in het Duitse Cochem, vaart de “MS Prinses Christina” naar het plaatsje Boppard. Boppard is een schitterend vakantiegebied waar natuur en levendige straatjes bijeenkomen. Een wandeling door dit schilderachtige gebied is dan ook zeer zeker de moeite waard.

Dag 5: Boppard-Rudesheim

Tijdens het ontbijt laat u Boppard achter u en gaat verder richting het mooie Rudesheim. U vindt hier stoere burchten en kastelen, ontelbare wijngaarden en natuurlijk de beroemde rots Loreley. U kunt de hele middag en avond van dit prachtige charmante stadje genieten.

Dag 6: Rudesheim-Koblenz

Vanmorgen staat een korte vaartocht naar Koblenz op het programma. Hier komt u aan het begin van de middag aan. U heeft de hele middag te besteden in één van de mooiste en oudste steden van Duitsland. Koblenz was vroeger een Keltische nederzetting welke later in handen kwam van de Romeinen. Door deze geschiedenis vindt u vele bezienswaardigheden die u terugbrengen in de tijd. Een aantal bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld Slot Ehrenbreitstein en het Bloemenhof.


Dag 7: Koblenz-Köningswinter-Keulen

Op deze voorlaatste dag zet het schip in de vroege ochtend koers naar Köningswinter waar u al tijdens het ontbijt zult aankomen. Köningswinter ligt aan de voet van de Drachenfels. Het slot Drachenburg evenals de ruïnes van het oude gotische slot zijn absolute aanraders om te bezoeken. De stad zelf wordt gekenmerkt door de 17e eeuwse vakwerkhuisjes en de stadsvilla’s. Rond het middag verlaat u Köningswinter om naar de eindbestemming Keulen te varen. Hier heeft u de rest van de middag en de gehele avond de tijd om de stad te bezichtigen.

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt zit deze mooie cruise er alweer op. De bus zal na ontscheping voor u gereed staan om u terug te brengen via Arnhem naar uw opstapplaats in Rotterdam.