Blog: Het Oktoberfest

Ieder jaar begint half september weer het wereldberoemde Oktoberfest in München. Het Beierse volksfeest staat vooral in het teken staat van bier, lederhosen en lange biertafels. Jaarlijks wordt er meer dan 7,5 miljoen liter bier gedronken op het feest!

Het feest heeft is ooit tot stand gekomen in het jaar 1810, ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Ruim 200 jaar verder is het feest één van de grootste feesten van Duitsland en grootste toeristische trekpleisters van het land.

Het feest mag pas van start als de ceremoniemeester het eerste vat bier openbreekt en aankondigt: O’ zapft is’ (‘Het is getapt!’).

Direct naar

1-Reizen klein

Waarom 1-Reizen?

  • Selectie met ANVR & SGR aanbieders
  • De beste deals geselecteerd
  • Complete informatie

Inpsiratie

movie park met halloween

Blog: Halloween vieren met uw groep

Het Halloween weekend is weer voorbij en dat is niet onopgemerkt gebleven. De lokale Halloween feestjes waren niet van de lucht en ook de pretparken in heel Eur...

Bekijk
oktoberfest

Blog: Het Oktoberfest

Ieder jaar begint half september weer het wereldberoemde Oktoberfest in München. Het Beierse volksfeest staat vooral in het teken staat van bier, lederhosen en...

Bekijk